Badkamer

Tips om vieze geurtjes op je WC te voorkomen

Geschreven door admin

Niets vervelender dan stinkende geurtjes in je WC. Net nu je visite krijgt of een romantische avond met je partner gepland hebt staan steekt er een enorme rioollucht op. Wist je daarnaast dat een vieze WC-geur een tijdelijke afstand teweeg brengt binnen relaties? Veel mensen proberen hierom hun WC-bezoek te maskeren, of sterker nog, in het geheel te vermijden. Daarbij zit er een verschil tussen mannen en vrouwen. Onderzoeken hebben uitgewezen dat daar waar vrouwen zich het meest storen aan het WC-geurtje van hun partner, mannen zich meer ergeren aan de WC-geuren van hun collega’s. Wat te doen aan deze stinkende ellende? Geen zorgen, er zijn verschillende oplossingen op de markt.

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard is deze tip van het voorkomen alleen geschikt voor WC-geuren die je zelf niet direct kunt beïnvloeden, zoals rioollucht. Spoel hiervoor regelmatig het afvoer door met soda en heet water. Hou er hierbij rekening mee dat je het water niet heter dan op 60 graden toebrengt, anders veroorzaak je mogelijke beschadigingen. Doe je dit met wekelijkse regelmaat, dan voorkom je de hinderlijke rioollucht en een fijne bijkomstigheid: je voorkomt afvoerverstoppingen.

Continue camouflagemiddelen

Wist je dat veel vlees eten ervoor zorgt dat je grote boodschap meer ruikt dan wanneer je matig vlees eet en meer groente en fruit? Ben je niet van plan je eetgedrag aan te passen, dan biedt het aansteken van een lucifer na je WC-bezoek ook een oplossing. Je kunt echter het beste continu een geurkaas laten branden op je WC. Je verdrijft de WC-geuren optimaal en je voegt bovendien sfeer toe aan je WC-ruimte.