Tuin

Tips om je tuinmeubelen te onderhouden en beschermen

Geschreven door admin

Tuinmeubelen zijn ontworpen als meubels voor buiten waar ze in weer en wind staan. Is het eigenlijk wel nodig om tuinmeubelen nog apart te onderhouden? Dat is toch iets van vroeger, waarbij je een aantal keren per jaar de meubels in de was ging zetten? Het klopt dat tegenwoordig veel tuinmeubelen vrijwel onderhoudsvrij zijn, maar om het materiaal écht mooi te houden is het, afhankelijk van het materiaal, wel verstandig om tuinmeubelen te behandelen. Lees snel verder!

Tuinmeubelen onderhouden

Alles wat buiten staat wordt uiteindelijk ook vies door regen, zand en bijvoorbeeld vogelpoep. Met de juiste onderhoudsmiddelen voor tuinmeubelen kun je het materiaal écht grondig reinigen en vervolgens met een protector voorzien van een heel dun beschermlaagje. Voor een goed advies laat je je voorlichten bij de tuinmeubelspecialist. Er zijn speciale reinigers en beschermers voor de bekende materialen als kunststof wicker vlechtwerkdraad, aluminium, teakhout, en moderne materialen als duurzaam kunststof polywood. En zelfs voor outdoor stoffen (denk aan de lounge kussens!) zijn er speciale sprays ontwikkeld waardoor je de kussens weer vrij kan maken van schimmel en weerplekken. Vervolgens kan je de kussens opnieuw waterproof maken door een behandeling toe te passen. Dat is handig!

Je tuinset of loungeset goed beschermen

Gemak dient de mens. Tuinmeubelen zijn vaak zo groot dat ze doorgaans het hele jaar buiten staan. Om de tuinset of loungeset nog langer mooi en schoon te houden is het altijd aan te raden om tuinmeubelen af te dekken met een waterbestendige tuinmeubelhoes. Tip: het is belangrijk om afstand te creëren tussen de tuinmeubelen en de beschermhoes door bijvoorbeeld gebruik te maken van een lege bloempot. Door deze afstand te creëren wordt verstikking van de tuinmeubelen tegengegaan en het zorgt er ook voor dat het water makkelijker van de hoes afstroomt. Let er op dat de kussens in de wintermaanden het best binnen opgeborgen kunnen worden en dat de tuinmeubelen droog zijn als u ze afschermt. Als de tuinmeubels nat zijn, is de kans op schimmel namelijk een stuk groter. Kortom: zorg goed voor uw tuinmeubelen en u hebt er nog vele jaren plezier van! Voor specifiek onderhoudsadvies voor uw tuinmeubelen gaat u natuurlijk naar de tuinmeubelspecialist.