Tips om je woonkamer sfeervoller te maken

0
12
Design en lifestyle

De woonkamer is de plaats waar de meeste tijd wordt doorgebracht na de slaapkamer. Het is daarom van groot belang dat deze ruimte sfeervol is. Met deze tips kunt u een prettige en warme sfeer in uw woonkamer creëren.

Breng ronde vormen in huis

Een woonkamer waarin bijna alle spullen rechthoekig zijn, ziet er al snel te ordelijk uit, ‘in hokjes’ en daardoor niet gezellig. Ronde vormen maken een kamer zachter, gezelliger en zorgen voor evenwicht. Schroef de rondheid in huis op met bolle, ronde of ovale accessoires, zoals lampen, vazen, tapijten, bloempotten en kussens. Ronde poefen, ovale bijzettafels en kleine krukjes nemen ook weinig ruimte in beslag en breken toch door de hoekigheid in huis. Het mengen van verschillende vormen zorgt al voor een mooi evenwicht in de woonkamer, maar het creëren van harmonie gaat nog een stap verder. Alles draait om eenheid en consistentie, dus zorg voor een rode draad in stijlen, kleuren, patronen en materialen. Werk bijvoorbeeld niet in elke hoek met een ander kleurenpalet, maar creëer een geheel door op meerdere plaatsen een accentkleur terug te laten komen.

Ga voor warme kleuren

Een ‘veilige’ kleurkeuze is een van de meest voorkomende fouten bij de inrichting van de woonkamer. De grootste verandering kan worden bereikt met een eenvoudige pot met verf. Door de muren van uw woonkamer een warme kleur te geven, brengt u direct meer sfeer in uw huis. Meng verschillende tinten bruin voor een mooi toon-op-toon effect. Zo kunt u uw woonkamer warm inrichten! Kijk voor inspiratie op Wonenwijzer.nl & Woonaholic.nl.

Doe iets bijzonders met uw muur

Om uw interieur nog meer sfeer te geven, kunt u van één muur een echte blikvanger maken door er iets bijzonders mee te doen. Voor een heel cool effect kan je de hele muur vullen met fotolijsten van dezelfde soort of voor een speelser effect met verschillende maten en kaders.

Maak het gezellig met accessoires

Uiteindelijk zijn het de pakkende woonaccessoires die de woonkamer echt aankleden; zonder decoratie is het gewoon een puinhoop. Vooral kussens en plaids op de bank, een vloerkleed in de zithoek en gezellige planten hebben veel invloed op de sfeer in je mooie woonkamer. Ook mooie bloemen op de tafel, sfeervolle kandelaars en decoratieve objecten doen wonderen.