Tips om je woonkamer groter te laten lijken

0
1036
Design en lifestyleDesign en lifestyle

In Nederland staan behoorlijk wat grote huizen, maar er zijn ook genoeg kleine woningen. Woon jij in een klein huis? Dan heb je een stuk minder ruimte. Mogelijk heb jij jouw woonkamer toch vol staan met meubels. Hierdoor oogt jouw woonkamer alleen nog maar kleiner. Maar ja, je moet toch ruimte hebben om al je spullen op te bergen. Wist je echter dat het vrij makkelijk is om je woonkamer groter te laten lijken? Waarschijnlijk niet! Daarom geven wij jou hier een aantal tips om jouw woonkamer groter te laten lijken.

Zorg voor voldoende lichtinval

Wanneer er veel daglicht in een ruimte komt, lijkt deze ruimte een stuk groter. Om jouw woonkamer groter te laten lijken, doe je er dus goed aan meer lichtinval te creëren. Hiervoor hoef je echt niet direct een extra raam te laten plaatsen. Begin eerst eens met het verwijderen van grote objecten die de lichtinval (deels) blokkeren. Ook kun jij je gordijnen vervangen door bijvoorbeeld vitrages. Deze stof laat meer licht door, waardoor jouw woonkamer een stuk groter lijkt. Daarnaast kun jij jouw woonkamer met behulp van de juiste verlichting een stuk groter laten lijken.

Gebruik glazen objecten

Wil jij je woonkamer groter laten lijken? Kies dan voor accessoires of meubels van glas. Een glazen stoel of bank is natuurlijk niet mogelijk, maar een glazen salontafel kan bijvoorbeeld wel. Doordat je door glazen objecten heen kunt kijken, nemen ze visueel gezien minder ruimte in beslag. Jouw woonkamer gaat dus niet kleiner ogen door glazen objecten te gebruiken.

Kies voor meubels op pootjes

Heb jij altijd meubels gehad waar je niet onder- of tussendoor kon kijken? Dan is het een goede zet om eens voor meubels met pootjes te kiezen. Dit is zeker het geval wanneer je een kleine woonkamer hebt. Je meubels lijken zo een stuk minder groot en bovendien oogt jouw woonkamer een stuk ruimtelijker. Je kunt dan immers onder de meubels door kijken en dat zorgt voor een ruimtelijker effect.