Tips om je spullen te beschermen tegen een inbraak

0
746
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Je denkt er liever niet aan, een inbraak. Maar het is natuurlijk altijd een mogelijkheid dat het gebeurt. Jammer genoeg wachten veel mensen tot het te laat is voordat ze actie ondernemen om het te voorkomen. Dit is helemaal spijtig omdat het zo makkelijk te voorkomen is. De meeste inbrekers zijn namelijk erg gemakzuchtig en willen zo min mogelijk risico lopen.

Dit betekend dat als je het ze ook maar een beetje moeilijk maakt de kans groot is dat ze jou huis overslaan. Maar is natuurlijk niet zo’n leuk gezicht om een grote kluis in je huiskamer te hebben staan. Gelukkig zijn er ook andere manieren om dit voor elkaar te krijgen.

Met een beetje creativiteit kom je al heel erg ver. Zoals bijvoorbeeld deze boeken lade, deze kun je eigenlijk voor elke kast maken. Het enige dat je nodig hebt is wat oude boeken en wat hout. In deze lade kun je vervolgens gemakkelijk je laptop of andere spullen verbergen. Hiermee vergroot je de kans enorm dat de spullen niet worden gevonden mocht het zo ver komen dat je slachtoffer wordt van een inbraak.

Wat ook een goede tip is om de kans op een inbraak te verkleinen is om jezelf buiten te sluiten. Klinkt misschien een beetje raar maar wanneer je jezelf hebt buiten gesloten ga je op een hele andere manier naar de beveiliging van je huis kijken. Je gaat op zoek naar de makkelijkste manier om binnen je eigen huis te komen. Zelf heb ik op deze manier ook eens ontdekt dat mij douche raampje eigenlijk niet zo veilig is als ik dacht. Wanneer deze open staat op een kier met een raam standaard dan kun je deze gewoon openen en met een schroevendraaier geheel los maken. Vervolgens kan ik er gewoon doorheen kruipen. Ik heb dit dus nadat ik mijn sleutel verloren had snel aangepast.

Deze manier van kijken noemt men ook wel penetratie test genoemd en komt veel voor bij bedrijven die hun eigen beveiliging willen testen. Ze huren dan een team in van hackers met speciale vaardigheden als lockpicking of social engineering om vervolgens op elk mogelijke manier toegang te krijgen. Achteraf krijgen ze dan een net rapport over alle zwaktes in de beveiliging die ze zijn tegen gekomen.

In veel gevallen gaat het om kleine onvoorziene scenario’s die door de beveiligende partij zelf makkelijk over het hoofd worden gezien. Maar je beveiliging zo sterk als het zwakste punt in de beveiliging. Je kan bijvoorbeeld dus hele goede sloten hebben maar als je een hele dunne deur hebt van karton dan heeft dat weinig zin. Door inbrekers het dus een beetje lastig te maken kun je de veiligheid van je huishouden enorm vergroten.