Overig

Tips om je huis schoon te houden tijdens je vakantie

Geschreven door admin

Op vakantie gaan is natuurlijk een prima manier om even helemaal tot rust te komen. Met een relaxte vakantie kun jij jouw batterij weer opladen voor de komende periode. Wanneer je weer terugkeert, zit je er niet op te wachten weer direct van alles te moeten doen in huis. Toch kan een huis gedurende de vakantie behoorlijk vies worden. Wil jij voorkomen dat je bij terugkomst direct weer aan de poets moet? Maak dan gebruik van de tips die wij je in deze tekst geven.

Gooi wat schoonmaakmiddel in het toilet

Wanneer een toilet lange tijd niet gebruikt wordt, kan deze gaan stinken. Vrij logisch ook, aangezien een toilet middels de afvoer is aangesloten op het riool. Wil jij voorkomen dat jij na je vakantie terugkeert in een stinkende woning? Dan doe je er goed aan wat schoonmaakmiddel in het toilet te doen. Kies bij voorkeur voor Glorix of WC Eend. Gooi dit wel pas na het laatste gebruik in het toilet, want anders heeft het natuurlijk alsnog geen zin.

Leeg prullenbakken voor vertrek

Veel mensen vergeten hun prullenbakken te legen wanneer zij op vakantie gaan. Niet slim, want dit kan behoorlijk gaan stinken. Dit is zeker het geval wanneer je lange tijd van huis bent. Daarbij komt dat er ook nog eens ongedierte op kan duiken wanneer jij je prullenbakken niet tijdig leegt. En dit ongedierte kan behoorlijk wat rommel maken wanneer jij op vakantie bent. Gooi alle vuilniszakken voor vertrek dan ook in de container.

Haal etenswaren uit de koelkast

Niet alleen je prullenbak en afvoer kunnen gaan stinken, maar ook je koelkast. Dit is zeker het geval wanneer jij de etenswaren niet weggooit. Indien jij lange tijd op vakantie gaat, is de kans op rottende producten natuurlijk vrij groot. Gooi daarom alles met een beperkte houdbaarheid gewoon weg of vraag anderen of zij het willen hebben. Zo hoef je bij terugkomst niet direct je koelkast schoon te maken. En als je toch bezig bent met het weggooien van voedsel, controleer dan ook even de fruitschaal.