Tips om je huis beter te beveiligen

0
253
Veilig wonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het hebben van een veilig en rustig gevoel begint bij het goed beveiligen van je woning. Er zijn verschillende manieren om je huis tegen inbraak te beveiligen maar je moet maar net even weten waar je kunt beginnen en hoe je dit verder aan moet pakken. Om je te helpen hebben wij voor jou een aantal tips op een rijtje gezet waardoor je makkelijk je huis kunt beveiligen.

Beveilig de voordeur

De meeste inbrekers komen een huis binnen door een deur. Vooral de voordeur wordt vaak gebruikt om mee naar binnen te treden. Deze wordt dan ingetrapt, geflipperd om met een speciaal pasje open gemaakt. Wanneer je voordeur dus goed is beveiligd kan dit gezien worden als de basis van een veilig huis. Een veel voorkomende manier om de voordeur mee te beveiligen is het gebruik van meerdere sloten. Met dezelfde sleutel wordt dan op verschillende plekken de deur op slot gedraaid. Verder zou er gebruik gemaakt kunnen worden van een anti-inbraakstrip die de sluitnaad verbergt waardoor een dief niet meer kan flipperen.

Ook de achterdeur moet niet worden vergeten

Aangezien de achterdeur vaak is omringd door een schutting of een hoge hek kan een inbreker hier gemakkelijk zijn gang gaan zonder dat hij opvalt. In veel gevallen zijn achterdeuren met scharnieren bevestigd die aan de buitenkant zichtbaar zijn waardoor de pennen hier makkelijk uit te slaan zijn. Bevestig dus altijd dievenklauwen op de achterdeur om dit te voorkomen. Ook is het verstandig om ook op deze deur meerdere sloten te plaatsen en een anti-inbraakstrip te bevestigen.

 

Als je een tuin hebt is het verstandig om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken dat ze uiteindelijk ontmoedigd worden om bij jou het erf op de te komen. Met behulp van hekken heb je al een sterke eerste linie.

Genoeg buitenverlichting en camera’s

Inbrekers doen dingen die niet mogen en wanneer je iets doet dat niet mag wil je natuurlijk niet gezien worden. Zorg er dus voor dat er genoeg verlichting is in je huis en tuin zodat inbrekers worden afgeschrikt. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om verlichting te installeren die werkt op sensors. Zodra er iemand langs loop gaan deze lampen aan en hierdoor zal een inbreker enorm schrikken. Ideaal! Naast goede verlichting moet je ook zorgen voor beveiligingscamera zodat je inbrekers goed in de gaten gehouden kunnen worden. Wanneer je camera’s in het zicht hangt zul je hier meteen de inbrekers mee doen afschrikken.

Sluit alle ramen goed af

Wanneer je je huis goed wilt beveiligen zul je naast de deuren ook de ramen goed moeten sluiten en extra beveiligen. Doe altijd je ramen dicht en op slot wanneer je het huis verlaat en installeer daarnaast een druksluiting op je raam. Ook voor ramen met scharnieren die aan de buitenkant bevestigd zijn geldt dat dievenklauwen geïnstalleerd moeten worden.

Licht aan

Wanneer je voor een langere tijd je huis verlaat moet je altijd een bewoonde indruk achterlaten in je huis. Laat dus een paar lichten aan in huis en vraag aan iemand die je goed vertrouwd of die om de dag andere lichten uit en aan komt doen zodat het net lijkt of er iemand thuis is. Denk er verder na om waardevolle spullen niet in het zicht te laten liggen maar goed op te bergen.

 

Wanneer je bovenstaande tips opvolgt dus je met een geruster hart thuis zijn of een paar daagjes weg gaan. Vergeet nooit om goed de ramen en deuren te sluiten en bevestig extra beveiliging. Zo maken inbrekers geen schijn van kans meer.