Veilig wonen

Tips om inbrekers buiten te houden

Geschreven door admin

Je hebt een gezellige avond bij je vrienden doorgebracht, of je hebt van een welverdiende vakantie genoten. Bij thuiskomst ontdek je dat je voordeur is geforceerd en inbrekers flink hebben huisgehouden in jouw woning. De schrik is enorm en veel mensen kampen jaren later nog met de emotionele gevolgen van een woninginbraak. Voorkomen is ook in deze veel beter dan genezen. Door de groeiende inventiviteit van inbrekers wordt het steeds belangrijker je woning goed te beveiligen. Hoe je dit doet? Wij geven je hier een overzicht van tips waarmee je dit leed hopelijk voor altijd kunt voorkomen.

Je woning als onmogelijke vesting

Misschien zwaar benoemd, maar wel degelijk aan de orde: verander je woning in een onmogelijke vesting en ontneem de interesse van iedere inbreker. Dit doe je bijvoorbeeld door tijdens je vakantie of avondje uit een bewoonde sfeer te creëren. Gebruik hiervoor lampen met timers en bewegingsdetectie. Dit doe je zowel buiten als binnen. Wist je verder dat inbrekers al voldoende hebben aan een raamopening van ongeveer 15 centimeter om in je woning te komen? Let daarom specifiek op de kleinere raampartijen van je woning en beveilig deze.

Preventieve maatregelen

Bespaar bij je maatregelen om je woning te beveiligen niet op het hang- en sluitwerk. Volgens deskundigen zijn dit de meest belangrijke preventieve maatregelen die je kunt nemen. Let daarom bij aanschaf van sloten, grendels en deurbeslag op het volgende keurmerk: Politiekeurmerk Veilig Wonen. Veiligheidsproducten met dit keurmerk zorgen er voor dat de inbrekers te lang bezig zijn om ze te forceren en het veel sneller voor gezien houden.