Inrichting Tuin

Tips om een kleine tuin groter te laten lijken

Geschreven door admin

Nederland is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld. Een logisch gevolg hiervan is dat we in ons kleine landje steeds zuiniger met de beschikbare ruimte om moeten gaan. Hoewel nog niet allemaal in een appartementencomplex wonen, is het wel een realiteit dat als je een huis koopt je waarschijnlijk hier slechts een kleine tuin bij hebt. Vergeleken met de oppervlaktes van tuinen in het verleden althans. De ruimte in een kleine tuin wil je echter natuurlijk graag zo optimaal mogelijk benutten. In dit blogbericht delen we daarom enkele tips hoe je deze groter kunt laten lijken.

Zoveel mogelijk ruimte openhouden

Wat je in ieder geval moet doen, als je een ruimte groter wilt laten lijken dan deze daadwerkelijk is, is zoveel mogelijk ruimte openhouden. Probeer planten aan de zijkanten te zetten en laat de ruimte in het midden van de tuin open. Je kan hier een mooie grasmat of grote tegels neerleggen. Wat je hiermee realiseert is dat je waar je ook in de tuin staat je zo ver mogelijk van je af kunt kijken. Je krijgt hierdoor een ruimtelijk gevoel en laat de tuin groter lijken dan deze daadwerkelijk is.

Technieken van binnenshuis in de tuin gebruiken

Binnenshuis is het vaak ook gewenst om een kleine ruimte zo groot mogelijk te laten lijken. Hier worden verschillende technieken voor gebruikt. Veel van deze technieken kan je ook gerust in de tuin gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spiegels in de tuin waardoor het lijkt dat op de punten waar de oppervlakte eindigt, deze nog een stuk doorloopt. Waar je wel voor moet maken is dat de spiegel niet de zonnestralen recht op de ramen van je woning reflecteert. Als dat gebeurt dan zal het in de zomer flink heet worden in je woonkamer.