Inrichting Styling Tuin

Tips om een klein balkon in te richten

Geschreven door admin

Een groot aantal Nederlanders woont in een flat of appartementencomplex waar zij geen eigen tuin tot hun beschikking hebben. Zeker nu dat de zomer weer begint aan te breken kijk je daarom nog weleens met jaloezie naar de mensen die in hun tuin van de zon aan het genieten zijn, terwijl jij alleen een klein balkon tot je beschikking hebt. Dit is echter nergens voor nodig want met wat creativiteit kan jij ook prima bij jou thuis een plekje creëren waar je heerlijk van de buitenlucht kunt genieten. De volgende tips om een klein balkon in te richten kunnen je hierbij helpen.

Begin met een goede planning

Net zoals bij de inrichting van iedere kamer in je woning moet je van tevoren een goede planning maken om de beschikbare ruimte zo goed mogelijk te benutten. Begin niet meteen met het plaatsen van spullen die er mooi uitzien. Maak een plattegrond van je balkon en zet op papier hoe je de kleine ruimte het beste kunt inrichten.

Plantenbakken zijn je grootste vriend

Bij het inrichten van een klein balkon zijn plantenbakken je grootste vriend. Door wat groen op je saaie betonnen balkon toe te voegen zorg je er meteen voor dat je hier een echt buitengevoel creëert. Een gazon aanleggen is natuurlijk niet mogelijk, maar met de hulp van plantenbakken die je over de balustrade kunt hangen, kan je op een ruimtebesparende manier veel bloemen en planten kwijt.

Kies voor opklapbare meubels

Als je op een klein balkon een grote stoel neerzet waar je op kan liggen zonnebaden, dan is de geringe ruimte die je beschikbaar hebt al snel bezet. De meubels heb je echter alleen nodig op de momenten dat je hier gebruik van wilt maken. Kies daarom voor opklapbare meubels die je na gebruik in kunt klappen en weer kunt opbergen om zoveel mogelijk open ruimte te houden.