Tips om een klein appartement gezellig te maken

0
1367
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ben jij heel blij met de ligging van je appartement, maar is het alleen erg klein? Daar is wat aan te doen! Want met de juiste inrichting kun jij je appartement ruimtelijker, gezellig en opgeruimd laten lijken. En zo kun jij binnen no time optimaal genieten van jouw appartement! Ben je benieuwd hoe je dit effect kunt creëren? In deze blog geven we je een aantal nuttige tips.

Lichte kleuren

Om de kleine ruimte wat groter te laten lijken, kun je het beste gebruik maken van lichte kleuren. Donkere kleuren laten een ruimte kleiner lijken, terwijl lichte kleuren de ruimte juist optisch vergroten. Gebruik dus grotendeels lichte, heldere kleuren in je appartement. Wat je wel kunt doen, is een accentkleur toevoegen. Zo maak je het geheel toch net wat interessanter.

Multifunctionele meubels

Ook kun je op zoek gaan naar multifunctionele meubels. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een tafeltje of een poef waarin je allerlei spulletjes kunt opbergen of een bedbank die je in een handomdraai omtovert tot een bed. Deze meubels kunnen ontzettend handig zijn in een klein appartement.

De juiste verlichting

Daarnaast is de juiste verlichting erg belangrijk om de ruimte groter te laten lijken. Zorg ervoor dat er overdag voldoende daglicht binnenvalt in je woning. ‘s Avonds kun je dan gewoon privacy creëren met binnenzonwering. Deze binnenzonwering beschermt je natuurlijk ook tegen fel zonlicht. Voor binnenzonwering in Haarlem kun je terecht bij Senft. Niet alleen daglicht, maar ook kunstverlichting is ontzettend belangrijk in een klein appartement. Je wil namelijk niet dat er donkere hoekjes ontstaan in je appartement, aangezien deze de ruimte flink verkleinen.

Wees creatief met opbergruimte

Voldoende opbergruimte is essentieel in een klein appartement. Als er allerlei troep rondslingert, ziet de kamer er druk en rommelig uit. Bedenk dus nieuwe plekken om overzichtelijk je spullen op te bergen. Is er bijvoorbeeld ruimte onder je bed of onder de trap? Dan kun je deze ruimte gebruiken om je spullen op te bergen. Zorg ervoor dat je een goed systeem hebt, zodat je alles makkelijk weer netjes op zijn plek kan leggen. Zo houd je je appartement opgeruimd!

Werk met spiegels

Spiegels werken optisch vergrotend. Daarom is het in een klein appartement erg slim om gebruik te maken van dit effect. Hang een paar spiegels op en je appartement zal groter lijken! Nog een tip: hang een spiegel op achter een lamp. Doordat het licht van de lamp weerkaatst in de spiegel, zal de ruimte ook groter lijken.