babykamer

Krijgen jij en je partner een kleine? Allereerst van harte gefeliciteerd natuurlijk! Bij een zwangerschap komt heel wat meer kijken dan veel mensen denken. Veel mensen denken vaak alleen aan de periode van zwangerschap. Vergeet echter vooral de periode na de geboorte niet. Zo is het bijvoorbeeld nodig om een babykamer in te richten. Maar maak je de kamer blauw of roze? Er zijn tegenwoordig genoeg mogelijkheden om het geslacht te achterhalen. Toch willen sommige mensen dit nog niet weten. In dat geval is het lastig om een babykamer in te richten. Je wilt de kamer immers zo neutraal mogelijk maken. Zit jij met je handen in het haar? In onderstaande tekst geven wij je tips voor een neutrale babykamer.

Kies voor een vrolijke kleur

Het is natuurlijk wat saai om je babykamer wit te houden. Daarom doe je er goed aan om de muren van en kleurtje te voorzien. Maar wat voor een kleur kies je in dat geval? Roze en blauw zijn natuurlijk uitgesloten. Jij wilt je babykamer vast en zeker een vrolijke uitstraling geven. Kies daarom voor een vrolijke kleur op de muur. Op deze manier creëer je direct een speelse en warme indruk.

Plaats neutrale accessoires

Wanneer je weet dat jullie een meisje krijgen, kies je voor ‘meidenaccessoires’. Maar wat als het nu toch een jongetje wordt? Dan zijn deze accessoires allemaal voor niets. Kies dan ook voor neutrale accessoires wanneer je het geslacht niet weet. Een knuffel kan zowel door een jongen als meisje gebruikt worden. En zo zijn er nog veel meer accessoires die prima zijn voor beide geslachten.

Maak het ook prettig voor jezelf

Niet alleen je baby brengt veel tijd door in de babykamer. Ook jij zult er namelijk de nodige uurtjes spenderen. Daarom is het van belang dat de kamer ook prettig voor jou is. Plaats er een fijne stoel waarin je lekker kunt zitten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je jullie kindje wilt voeden. En zo kun je vast nog een aantal dingen bedenken om het prettig te maken voor jezelf. Denk er wel aan dat je hierbij het neutrale karakter niet uit het oog verliest.

Bron: Babyjungle