Badkamer

Tips die een kleine badkamer groter doen lijken

Geschreven door admin

In de afgelopen jaren is niet alleen de stijl maar vooral ook het gebruik van de badkamer verrassend veranderd. Daardoor is men meer gericht op het ontwerp van de badkamer, in combinatie met de functionaliteit van daadwerkelijk ontstressen aan het einde van de dag en de plek om ons op te frissen en te reinigen in de ochtend. Daarbij is een goed gevoel ook belangrijk, zodat er ook aandacht is voor het creëren van het juiste gevoel bij het inrichten van de badkamer. Soms is dat een kleine badruimte waarbij de ruimte een probleem vormt waardoor we ons ongemakkelijk voelen en niet tot dat ontspannen gevoel of die prettige start kunnen komen. Er zijn echter een paar eenvoudige trucs die eigenlijk elke badkamer veel groter laat aanvoelen en daarmee een meer ruimtelijk gevoel laten ontstaan. Hoewel het slechts optische aanpassingen zijn en de ruimte in de badkamer daardoor niet toeneemt, kunnen ze wel het verschil maken, en u de badruimte als aantrekkelijker laten ervaren.

Spiegels en licht

Mensen weten over het algemeen dat de spiegel een kleine badkamer groter laat lijken. Een grote spiegel die boven de wastafel is geplaatst, is dan eigenlijk ook een basisprincipe. Door deze spiegel minder hoog te maken en horizontaal verder te laten doorlopen ontstaat zelfs nog een groter verruimend effect. Dit kan zelfs nog uitgebreid worden door het ophangen van een tweede spiegel aan de tegenoverliggende wand wat voor een extra dimensie zorgt en het licht verder laat weerkaatsen. Afhankelijk van de stijl in uw interieur kunt u deze al of niet van een frame of omlijsting voorzien. Daarnaast speelt licht eveneens een belangrijke rol in elke badkamer, ook in de kleine. Licht schept ruimte doordat men zich minder opgesloten en ongemakkelijk voelt. Natuurlijk licht doet dit het beste, een raam is daarvoor sterk aan te bevelen maar is ook prima te vervangen door meerdere lichtpunten die gespreid licht in de badruimte brengen. Door deze separaat aan- en uit te kunnen schakelen is er ook behoorlijk wat sfeer aan de ruimte mee toe te voegen.

Kleur en badkameraccessoires

Tegelkleuren en decors kunnen eveneens een groot verschil in de ruimtelijke ervaring van de kleine badkamer maken. Tegels met een intens decor zijn mooi als decorelement maar overdaad maakt het al snel weer te druk. Dit geldt ook voor de donkere tinten, perfect om een decor of een apart vlak mee te betegelen maar te veel donkere kleuren maken dat de badruimte kleiner aanvoelt. Lichte tinten vormen normaliter in een dergelijke ruimte de hoofdkleur, natuurlijk ook weer enigszins afhankelijk van de hoeveelheid daglicht die naar binnen valt. Het laatste punt is het voorzien in opbergruimte middels badkameraccessoires. Door met hoekkorven in de douche te werken, lades onder het (extra ondiepe) badkamermeubel en andere accessoires zoals zeeppompjes en mooie reserverolhouders zorgt u niet allen voor orde maar ook voor extra sfeer. Er staan minder dagelijkse spullen onordelijk in de kleine badruimte uitgestald, dit zorgt voor een rustig en daarmee ruimtelijk gevoel. Badkameraccessoires     kunnen hier veel in betekenen en ze ondersteunen functioneel, door altijd daar te zijn waar u de materialen nodig hebt. Op zoek naar mooie badkameraccessoires voor het inrichten en stijlen van de badkamer, Sani-bouw verzorgt u met een ruime keus en voorbeelden in de 3D badkamershowroom.