Slaapkamer

Tips bij het inrichten van een slaapkamer

De inrichting van de slaapkamer is belangrijker dan je denkt. Dit is de plek waar je na een drukke dag kan ontspannen. Denk eens na hoeveel uur per dag je besteedt in de slaapkamer. Afgelopen maanden ben ik zelf aan de slag gegaan met het zoeken naar fijne tips om de slaapkamer op te knappen. Persoonlijk werd ik verliefd op het idee van een groot vloerkleed in de slaapkamer om zo een gehele andere sfeer te creëren en dat met een klein budget! Uiteindelijk kwam ik uit op vloerkledenzaak.nl, hier vind je vloerkleden in alle soorten en maten. Uiteraard ging mijn zoektocht nog verder! Met de volgende tips zorg jij er ook voor dat de slaapkamer niet alleen een oase van rust is, maar creëer je ook nog eens een fijne plek om in te relaxen.

Ruim eens flink op

Geef toe: de slaapkamer is toch vaak een plek waar veel rommeltjes en kleren rondslingeren. Ga eerst eens lekker opruimen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de kleren per seizoen opgeruimd zijn. Wat je nu niet nodig hebt, kan makkelijk even ergens anders gestald worden. Zo ligt het niet in de weg. Een opgeruimde kamer zorgt immers voor een opgeruimd hoofd.

Wees creatief met oude spullen

Heb je niet veel budget en wil je de slaapkamer toch leuk decoreren? Bekijk dan eens wat oude spullen. Misschien heb je wel een aantal versleten koffers die rijp zijn voor de vuilnisbelt. Deze kan je gebruiken als decoratie en om kleine rommeltjes in te bewaren. En het staat ook nog eens heel stoer!

Ga aan de slag met een verfkwast

Veel slaapkamers zijn wit. Natuurlijk is dit een rustige kleur, maar het zorgt vaak ook voor een kille uitstraling. Je kan ervoor kiezen om de kamer op te fleuren met accesoires en foto’s, maar dit kan ook weer resulteren in een drukke uitstraling. Zelf ben ik fan van kleurgebruik in de slaapkamer. Het is aan te raden om vooral zachte en neutrale kleuren te kiezen, zodat de rust gewaarborgd blijft.