Tips en tricks voor het reinigen van je PVC vloer

0
264
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Als je een PVC vloer gaat reinigen zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Je kunt natuurlijk hopen dat de goden je gunstig gezind zijn, maar je kunt ook je verstand gebruiken en je goed verdiepen in de materie voordat je de PVC vloer gaat reinigen. Een PVC vloer reiniger is niet moeilijk om te gebruiken, mits je je goed hebt verdiept in de diverse mogelijkheden van de reiniger.

Onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer is over het algemeen zeer onderhoudsvriendelijk. Je moet de juiste materialen gebruiken om de PVC vloer schoon te maken. Zand is vaak de boosdoener, want dit materiaal schuurt de vloer waardoor krassen ontstaan. Het is belangrijk om de vloer te stofzuigen. Zet de borstels naar beneden en laat geen krassen achter op de PVC vloer. Het is verstandig om een stofzuiger te kopen die je kunt gebruiken om PVC vloeren te reinigen, want dit is (helaas) niet vanzelfsprekend.

Speciale reinigers

Sommige reinigers verpesten het beschermlaagje van een PVC vloer. Net zoals je de beschermlaag van pannen kunt verpesten door te hard te borstelen, kun je de PVC vloer verpesten met de verkeerde reiniger. Houd hier dus rekening mee als je op zoek gaat naar een geschikte reiniger. Dit hangt onder meer af van de samenstelling. Ga voor speciale vloerreinigers naar AllesVoorUwVloer.nl. In deze webshop vind je alles voor het reinigen van vloeren.

Nog meer tips

Tot slot is het belangrijk goed in de gaten te houden wat de goede hoeveelheid vloeistof is om te gebruiken per schoonmaakbeurt. Dit verschilt per reiniger, maar staat altijd op de fles. Een overdosis kan vervelende gevolgen hebben. Een PVC vloer reiniger is wellicht makkelijk om te gebruiken, maar er komt veel bij kijken als je de PVC vloer reiniger op een verstandige manier wilt gebruiken. Het laatste dat je wilt is schade berokkenen aan de PVC vloer. Voorkom dit door je verstand te gebruiken. Bovendien is het altijd slim of het etiket van de fles te lezen en eventueel online gebruiksaanwijzingen. Met deze tips in je achterhoofd moet het zeker gaan lukken op een verantwoorde manier de PVC vloer te reinigen.