Design en lifestyle

Diamond Painting is echt iets van deze tijd. Op hobbybeurzen vind je steeds meer kraampjes in het teken van Diamond Painting. Het is een proces waar je veel geduld voor nodig hebt. Je moet soms wel duizenden steentjes een voor een bevestigen. Het eindresultaat mag er dan ook altijd zijn. Vandaag gaan we handige tips en tricks behandelen die je misschien nog niet wist. 

Heb geduld 

Geduld is een schone zaak, bij Diamond Painting kan het soms erg lang duren voordat een meesterwerk af is. Geef daarom ook niet snel op, het is niet erg als je er wat langer over doet. Diamond Painting is een hobby waar veel mensen lekker rustig van worden, voordat je het weet is er een halve dag voorbij. 

Gebruik een lege eierdoos als bewaardoosje

Al die steentjes zijn erg klein en die verlies je gauw uit het oog. Je kun de verschillende zakjes met steentjes goed bewaren in een lege eierdoos. Zo heb je ook alles mooi gesorteerd. Leg deze doos op een veilige plek, want als je bijvoorbeeld een zakje kwijtraakt, kan het moeilijk zijn om dezelfde kleur weer te bestellen. 

De multipen 

Waar je normaal een Diamond Painting pen gebruikt om alle steentjes een voor een te bevestigen is er nu ook een multipen. Zo kun je een veel groter oppervlak bestrijken. Let wel op dat de steentjes die je wilt bevestigen wel van dezelfde kleur moeten zijn. Als er veel verschillende kleuren door elkaar zitten, zal je dit wel met een enkele pen moeten doen.

Zit er een vouw in je canvasdoek? 

Het kan voorkomen dat er in vouw in je canvasdoek zit. Dit is natuurlijk niet leuk, maar er zijn verschillende manieren om dit op te lossen. De beste manier om dit te doen is het canvasdoek onder je bed leggen. Let wel op dat je een platte matrasbodem hebt en geen latten. 

Tot slot 

Mocht je nou als heel veel anderen overtuigd zijn? Dan wil je natuurlijk gelijk aan de slag. Bij Hobby Painter kun je terecht voor alles wat te maken heeft met Diamond Painting en meer. Hier kun je kiezen uit veel verschillende sets.