Badkamer

Tips voor een blinkende badkamer

Geschreven door admin

We kennen allemaal wel die schitterende modelfoto’s die je in gidsen van badkamer verkopers kunt vinden. De badkamers zien er stuk voor stuk schitterend uit. Ze blinken zo mooi! Wellicht heb je zelf ook wel eens geprobeerd om je badkamer zo mooi blinkend te krijgen, maar over het algemeen lukt dat niet. Wat is het geheim van de blinkende badkamers uit de folders?

Maak de badkamer droog na het douchen

De allerbeste tip is om de badkamer na het douchen goed droog te maken. De witte aanslag die je vaak in badkamers terugziet, is kalkaanslag. Dat is erg hardnekkig en dus heel lastig (nagenoeg onmogelijk) om volledig weg te krijgen. Wanneer je na het douchen de douchekop even droog maakt en de kraan ook even afdroogt, kun je de meeste kalkaanslag al wel voorkomen. Wanneer de laatste persoon die doucht ook nog even de wanden en deur afdroogt, blijft de badkamer al een heel stuk langer netjes.

Schaf eens nieuwe spullen aan

Een douchekraan wordt nu eenmaal na verloop van tijd lelijk, daar kun je vrij weinig aan doen. Gelukkig kost een douchekraan ook de hele wereld niet en is het vervangen ervan wel te doen door een handige klusser. Een douchegordijn is nog veel eenvoudiger te vervangen. Door zo nu en dan diverse objecten te vervangen, blijft de badkamer er stralend uitzien zonder dat je de hele badkamer onder handen moet nemen of diep in de buidel moet tasten. Wanneer je nieuwe producten hebt aangeschaft, is het natuurlijk zaak om deze zo goed mogelijk schoon te houden. Zo gaan ze nog langer mee.

Houd de badkamer netjes

Door alle producten netjes op te ruimen na gebruik, kun je de badkamer veel beter schoon houden. Bovendien moedigt dat aan om even snel ergens een doekje overheen te halen na het douchen.