Tips bij het verbouwen van de keuken

0
334
Design en lifestyle

Ga je een nieuw huis kopen of wil je een boost geven aan de keuken in je huidige woning? De keuken verbouwen is een flinke klus. Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden en een plan op te stellen. Wat wil je precies veranderen en hoeveel geld gaat dat kosten? Welke soort keuken wil je en welke kleuren, stijlen en materialen spreken je aan? Zorg ervoor dat je vooraf weet waar je aan begint. Dan is het verbouwen van de keuken evengoed een grote uitdaging, maar wel een hele leuke!

Hoe moet het eruit gaan zien?

Denk goed na over de kleuren die je in je nieuwe keuken wilt aanbrengen. Zo kunnen koele en neutrale tinten heel mooi ogen in een keuken. Vooral wanneer je je keuken graag netjes houdt, zorgt dit voor een nette en verzorgde uitstraling. Of ga je liever voor een knalkleur om de aandacht op je keuken te vestigen en er vrolijke en heerlijke gerechten te bereiden? Kies materialen die passen bij de kleuren die je mooi vindt, zoals marmer of hout. Daarmee maak je de look pas echt af. Vaak kun je deze materialen (na verloop van tijd) schilderen, waardoor je er echt een persoonlijke touch aan kunt geven.

Even over het werkblad

Het werkblad, ofwel het aanrechtblad, is heel belangrijk in een nieuwe keuken. Dat komt doordat je deze niet snel zal vervangen. De prijzen variëren enorm, evenals de mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld een marmeren of betonnen aanrechtblad kopen of een aanrechtblad op maat laten maken. In dat laatste geval kun je precies bepalen wat jij mooi vindt en direct de juiste afmetingen bepalen voor jouw nieuwe keuken. De kosten van het werkblad zijn ook afhankelijk van het type materiaal dat je kiest. Zo zijn er houtsoorten die goedkoper zijn, maar ook vrij dure varianten.

Een achterwand kiezen

Bij het kiezen van een geschikte achterwand, is het vooral belangrijk om in gedachten te houden dat deze gemakkelijk schoon te maken moet zijn. Je wilt na het koken natuurlijk niet dat je nog lang bezig bent met de schoonmaak. Daarnaast moet het materiaal ook tegen vetspatten kunnen. De beste keuze hierin zijn tegels. Je kunt ze in elke kleur kiezen die je mooi vindt en over het algemeen zijn tegels niet heel duur. Denk je ook nog even na over welke verlichting in je keuken wilt plaatsen? Sfeervol licht is een aanrader, vooral bij het bereiden van een romantisch diner.