Tips bij het repareren van je kapotte meubels

0
465
Design en lifestyle

Wanneer een meubelstuk in huis beschadigd is geraakt, hoef je deze niet direct weg te gooien! Er zijn verschillende manieren om kapotte meubels te herstellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheid om meubels van nieuwe bekleding te voorzien. Door een oude bank of stoel opnieuw te bekleden, krijgt deze een hele frisse uitstraling. Daarbij werk je beschadigingen aan het meubelstuk op deze manier eenvoudig weg. In dit artikel geven we je tips, om je kapotte meubels te kunnen blijven gebruiken in huis! Het hangt logischerwijs sterk van het type schade af, hoe makkelijk een meubelstuk vervangen kan worden.

Nieuwe bekleding op je meubels aanbrengen

De eerste stap bij het herstellen van kapotte meubels, is het beoordelen van de mogelijkheid om deze van een nieuwe bekleding te voorzien. In sommige gevallen kun je deze nieuwe bekleding zelf op de meubelstukken aanbrengen. Mocht je hier geen of weinig ervaring mee hebben, dan kun je hier een meubelmaker voor inschakelen. Een meubelmaker heeft doorgaans een ruime ervaring in het vervangen van de bekleding van fauteuils, banken, enzovoorts.

Tip: bij vuile plekken in de bekleding van een bank of stoel, kun je deze grondig laten reinigen. Zo is het vervangen van de bekleding niet altijd noodzakelijk.

Oude meubels gebruiken voor nieuwe meubels

Naast de mogelijkheid om je kapotte meubels te laten repareren, kun je hier ook geheel nieuwe meubels van maken. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte, houten bijzettafel. Van dit hout kun je een nieuwe, kleinere tafel maken! Het gebruik van oud hout van meubels voor het creëren van nieuwe meubelstukken is interessant, op het moment dat er bijvoorbeeld houtrot in het hout is ontstaan. Deze plekken kun je van het hout zagen, zodat je enkel nog goed hout overhoudt voor de productie van een nieuw meubelstuk.