Tips bij het opruimen van je garage

0
1560
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De garage is bij veel mensen een ruimte met ontzettend veel chaos. Wanneer je bijvoorbeeld nieuw gereedschap koopt, wordt dit vaak meteen op de werkbank in de garage gelegd. Ook tuingereedschap hangt men doorgaans niet op, maar zet men snel tegen een muur aan! Het maakt dat het verstandig is om de garage eens in de zoveel tijd grondig op te ruimen en schoon te maken. Zorg dat er geen schroefjes of spijkers meer op de grond liggen, voorkom dat er bijvoorbeeld wat zand achterblijft, enzovoorts. Je zou als gevolg van dergelijk vuil op de grond uit kunnen glijden, met alle gevolgen van dien! In dit artikel geven we je tips om de garage op te ruimen.

Maak een plank met spijkers aan de muur voor gereedschap

Om gereedschap altijd bij de hand te hebben en snel op te kunnen ruimen, kan het slim zijn om een plank met spijkers te maken. Deze plank kun je vervolgens aan de muur hangen! Maak bij het ophangen van zo’n plank of bord altijd gebruik van pluggen. Vaak komt er veel gewicht aan de plank te hangen, waardoor de schroeven uit de muur getrokken zouden kunnen worden zonder pluggen. Dit wil je vanzelfsprekend voorkomen. Er zijn ook kant-en-klare borden te koop om gereedschap aan te kunnen hangen.

Neem een gereedschapswagen voor in de schuur

Vergelijkbaar met een plank om je gereedschap aan op te hangen, is het gebruik van een gereedschapswagen. Ook met een gereedschapswagen heb je het gereedschap altijd bij de hand, kun je dit snel opruimen en profiteer je vaak van handige vakjes om schroeven en spijkers in op te bergen. Zo blijven deze niet in de garage rondslingeren, met alle risico’s van dien.

Tip: bewaar glazen jampotjes om je schroeven en spijkers in op te kunnen bergen!