Tips voor het aanleggen van een zwembad in de tuin

0
1274
Zwembad aanleggen
WonenWonen

Het is een droom van velen: een heerlijk zwembad in de tuin. Misschien overweeg je al een tijdje om een zwembad in de tuin te gaan plaatsen. Het is verstandig om dan met een aantal dingen rekening te houden. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om een zwembad te plaatsen, reinigen en te onderhouden. Met deze tips wordt het waarschijnlijk allemaal al een stuk gemakkelijker.

Wat is het budget?
Zwembaden zijn er in allerlei verschillende maten en dus kosten ze allemaal verschillende prijzen. Een zwembad kost ongeveer tussen de 1000 en 10000 euro. Sommige gezinszwembaden voor families zijn ongeveer rond de 2000 euro. Naarmate je een steeds luxer zwembad wil wordt de prijs natuurlijk ook hoger.

Wel of geen trappetje?
Het is goed om rekening te houden met het wel of niet plaatsen van een trappetje om eenvoudig uit het zwembad te klimmen. Dit is vooral heel handig als u jonge kinderen heeft die lastig kunnen zwemmen of die zelfs nog moeten leren zwemmen. U kunt ze dan ook later met een gerust hart in het zwembad laten.

Het zwembad onderhouden
Een eigen zwembad is natuurlijk als het paradijs op de aarde, maar het kost natuurlijk ook een hoop werk om dat prachtige paradijs te onderhouden. Je moet vaak met een bodemzuiger over de bodem van het zwembad heengaan om deze schoon te maken. Wanneer er tuinafval of beestjes in het water zitten moet je deze met een schepnet eruit vissen. Ook dien je het water natuurlijk schoon te houden door chloor erin te doen.

Een overdekt zwembad
Natuurlijk kan je ook veel van dat onderhoud weghalen door gewoon een overdekt zwembad te nemen. Je kunt zwembaden op vele manieren overdekken, met al een simpel zeil of een zwembadoverkapping. Een zeil kost vrijwel niks en je zwembad blijft langer schoon omdat bladeren en beestjes niet het bad in kunnen. Wel is het verstandig op te passen met hele kleine kinderen, die willen het zeil nog wel eens aanzien als iets waar je op kunt lopen en vallen vervolgens in het zwembad.