Overig

Thuis werken?

Geschreven door admin

Tegenwoordig zien we het steeds vaker, het “nieuwe” werken. Lekker vanuit huis werken. Geen last van files, geen afleiding van collega’s. Heb je nou geen fijne plek om rustig aan het werk te gaan dan kan je natuurlijk overwegen om een uitbouw aan je huis te plaatsen. Het is dan lekker om een ruimte te creëren waarbij je voldoen lichtinval hebt. Het kiezen van de juiste raamkozijnen is dat ook erg belangrijk. Wat je jezelf kan afvragen is bijvoorbeeld welke grote moeten de kozijnen hebben. Welk glas plaats je in deze kozijnen. Of kies je voor kozijnen waar nog geen glas in zit, omdat jij dit zelf goed kan. Wij willen je graag vertellen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste kozijnen.

Soorten kozijnen

Doordat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn is het misschien moeilijk om te kiezen voor de juiste kozijnen. Wat je jezelf moet afvragen is of je milieuvriendelijke kozijnen wilt dan kies je voor houten kozijnen met een FSC keurmerk. Deze kozijnen vergen wel onderhoud door ze eens in de 8 a 9 jaar te schilderen. Kies je voor onderhoudsvriendelijke kozijnen dan zijn kunststofkozijn een goede oplossing. Deze zijn makkelijk schoon te maken en behoeven geen nieuwe laag verf. Wel bestaat de kans dat deze gaan verkleuren wanneer je het schoonmaken niet bijhoudt.

Dan moet je nog letten op het beslag wat je kiest en moet het raam openkunnen op volstaat een ventilatierooster. Kies je voor raamkozijnen die niet open kunnen dan is het raadzaam om je nieuwe kozijnen te voorzien van een ventilatie rooster. Tijdens het werken is het natuurlijk fijn dat er voldoende frisse lucht in de ruimte is. Kies je voor een raam dat wel open kan, dan is het belangrijk dat je kijkt welke draairichting het kozijn heeft zodat het raam geen hinder geeft wanneer je deze openzet.

Kozijnen op maat

De beste optie wanneer je nieuwe kozijnen gaat bestellen is ervoor te kiezen om kozijnen speciaal naar jou wensen op maat te laten maken. Zo heb je iets wat aansluit bij jou wensen en behoeften. Wist je al dat je tegenwoordig heel makkelijk kozijnen online kan bestellen die speciaal voor jou op maat worden gemaakt? Doormiddel van een configurator stel je zelf je kozijn samen. Je kiest de afmetingen, de vakverdeling enz. Binnen 5 werkdagen worden de door jou gekozen kozijnen afgeleverd op een locatie na keuze. Handig toch?