Thuis in de zomer, in de winter erop uit!

0
557
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is steeds gebruikelijker geworden om de zomermaanden lekker in eigen land door te brengen! Veel Nederlanders zien de noodzaak van een vakantie naar het buitenland niet tijdens de zomermaanden, doordat het in deze periode ook in Nederland steeds warmer is. Daarbij is het boeken van een vakantie in de zomermaanden vaak dermate duur, dat men liever thuis blijft. Door de zomermaanden thuis te blijven, kun je er in de winter lekker op uit! Naar welke winterbestemming heb jij altijd al eens willen gaan? Niet alleen is het heerlijk om tijdens de koude winter naar een zonbestemming te trekken. Ook zijn deze vakanties vaak veel goedkoper. Vertrek bijvoorbeeld spontaan naar Tenerife met je gezin!

Voordelen van een vakantie in de winter

Als voornaamste voordeel van een vakantie in de winter, wordt vaak genoemd dat je het hele jaar door van een zonnetje kunt genieten. In de zomer geniet je van de Nederlandse zon, in de winter van de Zuid-Europese zon! Daarbij bespaar je met een vakantie in de winter vaak veel geld. Zeker wanneer je deze vakantie al vroeg in het jaar boekt, of voor een last-minute vakantie kiest. De vraag naar zonvakanties in de winter is kleiner dan in de zomer, waardoor de prijzen lager blijven. Veel mensen kiezen in de winter immers voor een wintersportvakantie.

Populaire bestemmingen tijdens de wintermaanden

Reeds werd Tenerife als voorbeeld gegeven van een populaire vakantiebestemming voor de wintermaanden. Tenerife is echter niet de enige vakantiebestemming, die in deze koude maanden populair is. Overweeg bijvoorbeeld ook een vakantie naar Mallorca, of breng een bezoek aan een stad als Barcelona. Wanneer je niet per se naar de zon hoeft in de winter, kan ook een stedentrip naar bijvoorbeeld Praag of Budapest erg leuk zijn. Dergelijke steden zijn prachtig in de wintermaanden! Daarbij is het leven in dergelijke steden relatief goedkoop.