Thuis een kantoor inrichten: hoe doe je dat het best?

0
806
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Steeds meer bedrijven kiezen voor een kantoor aan huis. Het scheelt in kosten en het is praktisch om een klein bedrijf te laten groeien. Maar hoe richt je nou zo’n kantoor het beste in? In dit artikel leest u hoe u het meest uit u ruimte kunt halen doormiddel van een paar kleine toepassingen.

Goede verlichting en ramen

In een donkere ruimte krijg je al snel hoofdpijn en gaat je concentratie vaak ergens anders heen. Kies daarom voor witte verlichting of voor daglicht om dit te voorkomen. Het zorgt voor een frisse uitstraling en voor een ruim gevoel. Tevens werkt een raam ook altijd goed voor een beetje afleiding, zo kom je makkelijker op ideeën en komt je creatieve brein beter naar boven. Je voelt je dan ook niet zo afgesloten van de rest.

Documenten organiseren

Het is belangrijk om je kantoor overzichtelijk te houden. Een goede tip daarvoor is een gesloten kast waar je veel in kwijt kunt. Zo kun je veel opbergen en lijkt het opgeruimd doordat hij gesloten is. Als je al je bewaarde documenten organiseert in kasten dan geeft dat al een bepaalde rust in de ruimte waardoor het prettiger is om in te werken.

Goede apparatuur en een ergonomische inrichting

Wat u zeker niet moet vergeten als u een kantoor thuis inricht is goede apparatuur. Daarmee hoeft u niet direct te denken aan dure computers en dergelijke maar wel aan iets heel simpels wat veel mensen vergeten, uw lichaamshouding! Als u achter een laptop zit dan zit het scherm te laag voor uw nek. Zorg dat uw laptop altijd op een laptopstandaard staat zodat u uw nek gewoon recht kunt houden en dat u langer door kunt werken zonder last te krijgen.