Thuis een eigen fitnessruimte creëren

0
437
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Soms heb je gewoon geen motivatie om naar de sportschool te gaan. De drempel om de deur uit te gaan is dan gewoon nét iets te hoog. Gelukkig kun je deze drempel weghalen door zelf thuis een eigen fitnessruimte te maken. Hierdoor heb je niet meer het probleem dat je de deur uit moet en kun je na het sporten meteen lekker onder je eigen douche stappen. Wij geven je hier wat meer tips over het creëren van een eigen fitnessruimte. 

Waar gaat de fitnessruimte komen? 

Wanneer je besluit om een thuisfitness te gaan maken is het verstandig om hier een aparte ruimte voor te hebben. Zo staan er geen meubels in de weg tijdens het sporten en je wordt minder snel afgeleid. Thuis sporten kan ideaal zijn, mits je hier voldoende ruimte voor hebt. Anselm Oome kan voor jou uitzoeken wat de beste mogelijkheden zijn voor een fitnessruimte in jouw huis. Ze kunnen jou daarna ook verder helpen met het omtoveren van jouw huis in een eigen gym. 

Wat voor oefeningen wil je doen in de thuisfitness? 

Hoe groot de fitnesskamer moet zijn ligt aan jouw wensen. Wat wil je in de thuisfitness gaan doen? Wil je de ruimte alleen gebruiken voor yogalessen of wil je met wat gewichten aan de slag? Dan hoeft de kamer niet heel groot te zijn. Maar wanneer je echt een sportschool-gevoel wilt hebben met meerdere fitnessapparaten, dan moet de ruimte groter zijn. De beste kamers om te gebruiken voor een thuisfitness zijn de zolder, kelder, het tuinhuisje of de garage. 

De verlichting

Het is bekend dat veel daglicht ervoor zorgt dat je meer energie krijgt. Een donkere ruimte zorgt er juist weer voor dat je jezelf beter kunt ontspannen. Dit kan weer heel fijn zijn wanneer je balans- of yoga oefeningen gaat doen. Pas de verlichting dus aan naar het type oefeningen je wilt gaan doen. 

Fitnessapparatuur

Als je alle bovenstaande punten duidelijk op een rijtje hebt voor jezelf, is het tijd om na te denken over de benodigdheden voor tijdens het sporten. Koop bepaalde fitness-spullen voor thuis zoals gewichten, bokshandschoenen, een springtouw, een sportmat en ga zo maar door. Voor een compleet sportschool-gevoel zou je ook nog sport-apparaten kunnen kopen. Denk hierbij aan een hometrainer, krachtstation en een roeitrainer. Vergeet ook niet om een spiegel om te hangen. Met een spiegel kan je goed zien of je de oefeningen goed uitvoert.