Thuis brownies bakken? De 3 beste tips

0
43
Design en lifestyle

Een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack. Dat is wat brownies zijn. Brownies zijn een vrij dicht plat gebak, dat is gemaakt van chocolade en dat is gebakken op een bakplaat. De ingrediënten van een brownie kunnen naast chocolade variëren van bijvoorbeeld hazelnoten tot chocoladevlokken en frambozen. Ze kunnen verschillen in dichtheid, maar de meeste brownies zijn compact en kleverig. Wij geven je de 3 beste tips om zelf thuis verrukkelijke brownies te bakken.

Thuis brownies bakken tip #1: Doe er niet te luchtig over

Een van onze eerste tips voor wanneer je thuis brownies gaat bakken: klop het beslag niet te luchtig. Compact en smeuïg. Dat is wat ons betreft hoe een perfecte brownie hoort te zijn. Een onderdeel van het “geheime” recept voor zo’n brownie is dan ook dat het beslag niet te luchtig mag zijn. Een luchtig beslag past namelijk beter bij het maken van bijvoorbeeld een chocoladecake. Het leidt er ook toe dat de brownies te veel rijzen. Het resultaat is luchtigere brownies die na het bakken inzakken en waardoor de bovenkant scheurt. Niet geheel perfect qua presentatie en smaak dus. Maar hoe doe je zoiets, het beslag niet te luchtig kloppen? Door het beslag met een mixer te mixen op een lage stand, of met een spatel, totdat de ingrediënten zijn vermengd.

Thuis brownies bakken tip #2: Kijken en schudden, maar niet wiebelen

Hoe weet je of de brownies gaar zijn? We weten allemaal wel hoe we kunnen checken of die chocoladecake gaar is: door er met een prikker in te steken. Wanneer de prikker er schoon uit komt, is de cake klaar om verorberd te worden. Echter, deze test werkt niet bij brownies. Een perfecte brownie is immers compact en smeuïg en dat betekent dat de prikker er niet schoon uit zal komen. Wanneer dit wel het geval is, betekent dit dat de brownie droog is en niet meer lekker is. Kijken en schudden. Zo kom je erachter of de brownies gaar zijn. Kijk of de bovenkant droog is en schud of de vorm stevig is. Zo ja, dan mag je aanvallen. Zo nee, omdat de brownie bijvoorbeeld nog wat wiebelt, dan moet je nog heel even wachten en watertandend naar het raam van je oven staren.

Thuis brownies bakken tip #3: Heel Holland Bakt met whisky

Wat dacht je van brownies als zijnde een dessert met whisky? Koken met whisky en chocolade wordt namelijk omschreven als een lekkere combinatie, dus dan zal dat voor bakken met whisky ongetwijfeld ook gelden. Door aan de gebruikelijke ingrediënten van een brownie een scheut van jouw favoriete whisky toe te voegen, zullen jouw baksels nog beter ruiken dan normaal wanneer ze uit de oven komen. Maak de boozy brownies een dag of een paar dagen van tevoren, want daar worden ze in principe alleen maar lekkerder van. Ben je iets te enthousiast geweest en heb je een overschot aan brownies gebakken? Niet getreurd, er zijn altijd wel vrijwilligers te vinden om ze op te eten en anders zijn ze gelukkig ook heel goed in te vriezen.

Wij zijn benieuwd naar jouw brownie baksels. Stuur je ons een foto van het resultaat? Als het niet helemaal geworden is wat je ervan had verwacht, dan kun je natuurlijk ook altijd nog brownies, cookies of donuts bestellen bij een online bakery of webshop.