Terras van houten tuintegels

0
1326
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bij het aanleggen van een terras denkt men vaak meteen aan betonnen tegels. Dat houten tuintegels ook mogelijk zijn, is vaak minder bekend. Een houten terras heeft een natuurlijke uitstraling en met houten tegels kun je eenvoudig een mooie zithoek creëren in je tuin.

Heb  je een tuin met veel groen dan is een houten terras een mooie aanvulling op de natuurlijke inrichting. Daarnaast heeft het materiaal een warme uitstraling. Dit kan overigens ook heel mooi zijn als je een tuin hebt met stenen tegels of grind. Het hout is dan een mooie afwisseling op het moderne en strakke karakter van steen.

Een ander verschil ten opzichte van betontegels is dat houten tuintegels veel minder zwaar zijn en daardoor eenvoudiger te leggen.

Verschillende soorten

Niet alle houten tegels zijn hetzelfde. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jouw tuin past. Bovendien is er ook verschil in duurzaamheid. Het is dan ook aan te raden om van tevoren goed te kijken naar de mogelijkheden, zodat je ook weet wat je kunt verwachten. Over het algemeen zijn geïmpregneerde tegels de meest voordelige keuze. Ga je voor hardhouten tegels dan hangt daar weer een ander prijskaartje aan. Maar hardhout gaat dan ook weer langer mee dan geïmpregneerd hout.

Hout en kunststof

Een ander alternatief voor houten tegels en betontegels zijn tegels van composiet. Dit materiaal is samengesteld uit houtvezel en kunststofvezel. Dat maakt het heel sterk en dus ook duurzaam. Ook deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren.

Je ziet het: er zijn veel mogelijkheden voor een terras met houten tuintegels. Wil je er meer over weten? Kijk dan ook eens op de website van Vlonderplankenwinkel.nl.