Badkamer

Tegels voor de badkamer verbouwing

Geschreven door admin

Als u eenmaal besloten hebt dat het tijd is om uw badkamer te renoveren en de tegels te gaan vernieuwen, dan zult u waarschijnlijk binnenkort gaan starten met het kiezen van de badkamermaterialen. Omdat hier al meer dan genoeg bij komt kijken ziet u onderstaand enkele punten van aandacht bij het uitzoeken van tegels en kranen. U hebt vast al online rondgekeken voor badkamer inspiratie en op stijlen en badkamermaterialen die u aanspreken, het wordt nu dan zaak om dit alles samen te voegen en uw droombadkamer te realiseren. De twee grote zaken die horen bij het volledig verbouwen van de badkamer zijn kranen en tegels voor de vloer en de wanden. De beschikbare vormen en materialen in deze categorieën zorgen voor enorm veel keuzes en het aanbod kan zelfs wat overweldigend zijn. Laat deze informatie over vloertegels, wandtegels en badkamerkranen u helpen dit goed op een rij te zetten.
Of je nu gaat voor rustieke charme, strakke wanden of vloeren bijna zonder voegen, warme sferen, een hedendaagse uiting of gepolijste elegantie, er zijn altijd geschikte tegels beschikbaar. Eén van de meest belangrijke keuzes voor in de badkamer, met wandtegels en vloertegels maak je of kraak je de badruimte. Mocht een tegel serie erg duur uitvallen, zoals bijvoorbeeld met mozaïek of gedecoreerde tegels, denk dan eens aan het gebruik hiervan als decor, in een nis of een enkele wand. Dat scheelt oppervlakte en in plaats van alle wanden ermee te betegelen zorgt u voor leuke details. Een andere populaire mogelijkheid van dit moment is de tegel die eruit ziet als echt hout. Deze houtdecortegels bieden ook voor in de woonkamer en keuken de sfeer en beleving van echt hout maar wel met gemakkelijk onderhoud. In de badkamer is het toepassen van echt hout wel mogelijk, denk aan een scheepsdek in teakhout met vulling tussen de naden, maar dat is een dure optie die echt al is ingehaald door de trend van de houtlook tegels.

Badkamerkranen
Iedere badkamer heeft kranen nodig, dat kan enkel een kraan zijn voor de wastafel en een thermostaatkraan voor een bad-douche combinatie maar als u een separaat ligbad plaatst, een douchecabine of een inloopdouche maakt en een badkamermeubel met een dubbele wastafel dan loopt het aantal benodigde kranen al behoorlijk op. Een badkraan, twee wastafelkranen, de thermostaatkraan en wellicht nog een bijpassend bedienpaneel voor het toilet. Met kranen kunt u de stijl vanuit het badkamerontwerp verder perfectioneren en tot in detail uitvoeren. Denkt u maar eens aan minimalistisch vormgegeven kranen of met tiptoetsen (op afstand geplaatst) en elektronische bediening. Ook RVS of andere kraanafwerkingen drukken hun stempel op de badkamerinrichting maar wat deze voorbeelden allemaal gemeen hebben is de prijsverhogende werking. Houdt rekening in uw budget met de kosten van kranen. Kijk uitgebreid rond in de badkamershowroom en online op websites zoals Sani-bouw, hier kunt u gemakkelijk vergelijken op basis van uitvoering , merk en prijs. De klantenservice is ook in de avonduren tot 22:00 bereikbaar zodat u uitgebreid bij deze
badkamerspecialist terecht kunt voor adviezen over prijstechnisch interessante modellen maar wel met uitstraling en een goede kwaliteit.

Online badkamer inspiratie
Het renoveren van de badkamer of zelfs het interieur van uw woning is iets waar u achteraf (en misschien ook wel tijdens de verbouwing) veel plezier en tevredenheid aan gaat beleven. Zorg wel voor een gedegen budgetplanning om de uitvoering ook vlot te laten verlopen. Mocht de gewenste badkamerrenovatie met die mooie en unieke tegels nog niet binnen het budget vallen, stel het dan nog een paar maanden uit. Of vraag de specialist naar alternatieve mogelijkheden voor kranen en wand- en vloertegels of andere materialen en ontwerpen. Ook Sani-bouw is een badkamerspecialist met bijna 30 jaar ervaring in toilet en badkamerverbouwingen. Belt u gerust, het kan tot ’s avonds 22:00 uur. Ook veel informatie over tegels en ontwerpen op hun website, kijk maar eens naar deze voorbeelden van online badkamer inspiratie.