Tuin

Sun-Mate

Geschreven door admin

De Sun-Mate is een enkel zonnepaneel bestaand uit drie onderdelen. Dit zijn het paneel, een omvormer en een frame. Deze zijn gemakkelijk zelf te installeren. De zonnepaneel kan binnen 15 minuten worden opgezet met slechts de hulp van een moersleutel maat 10. Allereerst moet het frame gemonteerd worden aan het paneel, daarna moet de omvormer aan het frame gemonteerd worden. Als laatste verbindt men de stekkers van het paneel op de omvormer en die van de omvormer aan het net snoer. Dan de stekker in een stopcontact steken en het besparen is begonnen.

Het product is ‘Plug & Play’. Na het installeren van het paneel steek je hem in het stopcontact en begint de Sun-Mate direct energie te leveren.

Het Rendement

Bij een neutrale zonligging levert de Sun-Mate gemiddeld per jaar ongeveer 230 kWh aan energie op. Voor een gemiddeld huishouden is dat zeven procent van het jaarlijkse stroomverbruik. Per kWh betaalt men ongeveer 23 cent aan de energieleverancier, dus dat komt neer op meer dan 60 euro per jaar. Dat is een rendement van ongeveer twaalf procent op de investering. Een betere en eenvoudigere investering, voor zowel het milieu als de portemonnee, is moeilijk te bedenken!