Wat is stucwerk?
Traditioneel stucwerk wordt gemaakt door cement te combineren met water en kalk om de stof te versterken. Het vormt de afwerklaag van muren en plafonds in het interieur van een gebouw. Het vormt primair een bescherming maar wordt ook secundair als verfraaiing aangebracht.
Pigmenten kunnen aan het stucwerk worden toegevoegd om een ​​breed scala aan kleuren te creëren. Synthetisch stucwerk is ook beschikbaar en heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen bij woningbouwers.
Een hedendaagse stukadoor uit Breda maakt gebruik van de nieuwste technieken, maar je hebt sier stukwerkers die barokke ,decoratieve elementen van kerkgebouwen, kastelen , gevels en openbare gebouwen verfrissen.

Kiezen voor een pleister professional
Er is niets dat kan tippen aan de high-end look van gips. Een gepleisterde muur of plafond straalt een luxe afwerking uit die gegarandeerd indruk maakt. Pleisterafwerking is een arbeidsintensieve klus en daarom kan je best een stukadoor inschakelen. Zij bezitten ook de nodige gereedschappen en know-how.
Laat je goed informeren of je de juiste match voor je budget versus kwaliteit hebt gevonden.
Met onbeperkte opties voor het gipsontwerp kunnen onze klanten hun unieke smaak en persoonlijke stijl onder de aandacht brengen van elk plafond of elke muur. Hoewel gips niet zo kosteneffectief is als zijn tegenhanger in gipsplaten, biedt het een uitstekende akoestiek en fungeert het ook als geluidsbarrière.

Restauratie van beschadigd stukwerk

Als uw gipsplaat watervlekken of eerdere schade heeft opgelopen, of het is gewoon tijd voor een verbouwing of vervanging, moet kan je de expertise van een stukadoor bellen

Naast het aanbrengen van stuk worden gipsplaten en gips ook vervangen of hersteld. Gipsplaten staat bekend om zijn duurzaamheid en kosteneffectiviteit, maar op een gegeven moment zal het onvermijdelijk moeten worden gerepareerd of vervangen.

Gips zelf is niet zo duurzaam als gipsplaat maar kan het verouderingsproces redelijk goed verdragen. Helaas kan ook gips na verloop van tijd echter beginnen te schilferen of uitdunnen.

Vernieuwen van bestaand stukwerk
Als je huis verouderd lijkt, kan aangebracht pleisterwerk in de stijl van de tijd dat het werd gebouwd weerspiegelen. Als je onlangs een nieuw huis heeft gekocht en het genre van de vorige eigenaars is niet bevorderlijk zijn voor jouw eigen huis, is het misschien tijd om een ​​upgrade van een bestaand plafond of muur te overwegen.

Met zoveel opties om uit te kiezen met betrekking tot pleisterapplicatie, is het een unieke en creatieve manier om jouw interieur op te frissen in jouw stijl.

Bron: www.superrenovatie.nl