Steigerhout trends

Steigerhout zien we al jaren 10 jaar terug in onze tuinen en interieurs. Wat is nu het geheim van steigerhouten meubelen en wat zijn de trends binnen steigerhout? Lees hier meer over op Sfeerenliving.

Steigerhout succes
Het succesverhaal van steigerhout is een combinatie van het stoere uiterlijk en de aantrekkelijke prijs. Zo kost een tafel of een bed bij een woonwinkel al snel het dubbele van een op maat gemaakte steigerhouten meubelstuk. Vaak worden de steigerhouten meubelen door locale, enthousiaste meubelmakers met kleine werkplaatsen gemaakt en gratis thuis bezorgd, de gunfactor is daardoor hoog.

De trends binnen steigerhout
We gaan meer combineren! Steigerplanken houden we doorgaans in de stoere grijze look. Echter pakken we als onderstel van bijvoorbeeld een bankje of tuintafel witte of zwart poten. Dit geeft een mooi contrast. Vooral combineren met wit gaat de trend worden. Naast steigerplanken in oud grijs zien we ook steeds meer planken in de bruine kleur terug. Zwarte planken zijn niet heel geschikt als zit of tafelblad. Zwart bevat namelijk veel pigment en geeft daardoor snel af. Naast combineren met wit, zien we ook steeds meer steigerhout gevarieerd met staal. Vooral wit staal voor binnen en gegalvaniseerd metaal voor buiten.

Steigerhout blijft aantrekkelijk qua prijs en maatwerk is nooit een probleem. De combinaties van materialen en kleuren gaat steigerhouten meubelen nieuw leven in blazen. Tot slot zien we meer steigerplanken van blank vuren en lariks douglas hout. Echter blijft de grijze plank het meest in trek.

Neem eens een kijkje bij Gadero tuintafels voor ideeen en inspiratie voor steigerhouten tafels.