Styling

Steenstrips in uw huis

Je bent je er misschien niet altijd bewust van, maar als je in huis rondloopt kijk je eigenlijk het grootste gedeelte van de tijd tegen je muren aan. Een van de allereerste dingen om aan te denken als je je huis wil decoreren, is dan ook om iets aan de muur op te hangen. Een mooi schilderij misschien, of een poster. Maar wat je ook kan doen is de muur zélf tot een decoratie maken. Bij een steenstripwinkel kun je steenstrips kopen, waarmee je de hele muur in op een natuurlijke manier omtovert tot een prachtig kunstwerk. Daar raak je nooit op uitgekeken.

 

Wat zijn steenstrips precies?

Om de muur te bedekken zijn steenstrips al jaren een zeer populaire optie. In de jaren ’70 raakte het gebruik van echt steen om het huis te decoreren voor het eerst in trek. De strips die je koopt in steenstripwinkels zijn over het algemeen panelen van echt natuursteen, die een driedimensionale look van opgestapelde of gemetselde stenen geven. De strips zijn warmte-isolerend en worden als gevelstuc gebruikt voor de afwerking van binnen- en buitenmuren. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, maten en patronen van opstapeling, zodat er altijd wel iets te vinden is dat past bij jouw smaak.

 

Een prachtige afwerking van de binnenmuur

Over het algemeen kopen mensen in steenstripwinkels, zoals Trendia bijvoorbeeld, strips van natuursteen om hun interieur te verrijken. De rustieke uitstraling van natuursteen past vooral goed bij een zitplaats of een open haard, waarbij de verschillende kleurvariaties extra benadrukt worden. Dankzij de handige modulaire vorm kunnen de panelen vrijwel overal gemonteerd worden. Zowel op een gedeelte van de muur, een kleine en intieme hoek van het huis, of in de hele woonruimte kan je strips van verschillende materialen gebruiken om de muur karakter te geven en een gezellige en natuurlijke sfeer te creëren in de hele woning.

 

Natuurlijke steensoorten

In steenstripwinkels kun je strips kopen van allerlei verschillende materialen. Natuurlijk kun je echt steen kopen – kwarts, graniet of baksteen bijvoorbeeld – maar er zijn ook veel steenpanelen te koop die steen nabootsen. Keramische strips of kunststenen panelen lijken sterk op echt steen, en brengen hetzelfde effect teweeg, maar zijn soms iets goedkoper en zijn vaak verkrijgbaar in meer verschillende kleuren en texturen dan echt natuursteen. De kleuren van verschillende steensoorten als koolstof, kwarts, oker, marmer of wit kwarts kunnen op zichzelf staan, maar ook gecombineerd worden binnen in één muurplaat, voor een afwisselend en aantrekkelijk effect.

 

De verschillende mogelijkheden met steenstrips

Welke strip en welke steensoort je ook precies uitkiest: je decoreert je kamer of woonruimte op een stijlvolle en rustgevende manier. Bij een steenstripwinkel krijg je hulp met het uitkiezen van de geschikte maten panels en hoekstukken om de muren met steen te bedekken. Dankzij de slimme constructie zie je nergens naden lopen en zijn de overgangen tussen de verschillende panels niet te bemerken. Het ophangen van de strips is bovendien relatief eenvoudig, zodat een ervaren werkkracht de panelen binnen een mum van een tijd heeft geïnstalleerd. Genieten dus van een unieke muur, met strips van natuursteen in en om het huis.