Spetterend het nieuwjaar inluiden met de top 4 lekkerste champagne

0
395
Design en lifestyle

Het is bijna zover om weer een nieuw jaar aan te breken! Bij het inluiden van een nieuw jaar hoort natuurlijk een heerlijk glas champagne om te poppen, te proosten en te drinken. Champagne bestellen voor nieuwjaar is zo makkelijk nog niet als je hier geen verstand van hebt. In onderstaand artikel is de top 4 lekkerste champagne voor nieuwjaar beschreven!

1. Piper Heidsieck Champagne Cuvee Sublime Demi-Sec

Voor een betaalbare en zeer lekkere champagne tijdens nieuwjaar is de Cuvee Sublime Demi-Sec champagne van Piper Heidsieck een goede optie! Deze heerlijke champagne bestaat uit een mix van drie duivensoorten, te kennen: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. De smaak is te omschrijven als fris, lichtzoet en veelzijdig. Een heerlijke tegenhanger voor de wat ‘zwaardere’ smaken van oliebollen, appelflappen en diverse hartige hapjes die men vaak eten tijdens oudejaarsavond.

2. Dom Pérignon 2009

Deze exclusievere champagne is ook ideaal als je iets te vieren hebt zoals het kopen van een nieuw kantoorpand. De Dom Pérignon Vintage 2009 is een champagne uit het topsegment van het welbekende champagnehuis Moët & Chandon. De samenstelling van deze champagne bestaat uit 51% Chardonnay en 49% Pinot Noir, wat resulteert in een volle smaak! De kleur van deze champagne is goudgeel en heeft mooie bubbelsnoeren. De smaak is te omschrijven als zijdezacht, vol, zoutig en bitter met fruitnoten van guave.

3. Armand de Brignac Brut Gold

De Armand de Brignac Brut Gold is een champagne met een prachtig gouden fles. Zowel de fles en de geur zijn op zichzelf al zeer aantrekkelijk. De geur is te omschrijven als een boeket van peer, boter, kamperfoelie en nectarine in een perfecte balans. Een champagne met een complexe smaak, romige textuur en fijne afdronk. De fles ligt in een hogere prijsklasse door zijn kwaliteit en fles, die met de hand wordt bewerkt. Een perfecte champagne om het nieuwjaar mee in te luiden!

4. Louis Roederer Cristal 2009

Een champagne die ook wel het paradepaardje van Louis Roederer wordt genoemd is de Cristal 2009. Deze champagne is de meest bekende van het champagnehuis en dat is niet zomaar. De champagne voldoet namelijk aan hoge eisen en heeft een samenstelling van ongeveer 40% Chardonnay en 60% Pinot Noir. Deze heerlijke champagne ligt zes jaar in de kelder van het champagnehuis om op smaak te komen. De kleurloze fles heeft iets unieks en straalt klasse uit, een mooie fles voor op iedere tafel! De smaak is te omschrijven als intens door noten van gesuikerde bloemen, geroosterde hazelnoten en gekonfijte citrusvruchten.

Maak er vooral een mooie avond van waarbij je danst, feest, kletst en geniet van een heerlijk glas champagne!