Speeddaten in bijzonder tijden

0
36
Speeddaten
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Aangepast daten

Het duurt nog even voor we er weer op uit kunnen en voor we weer kunnen genieten van stappen en nieuwe mensen ontmoeten. Het leven in coronatijden heeft voor een heleboel aanpassingen gezorgd en ook ons liefdesleven en het daten is even wat minder geworden. De zomer komt er weer aan en het liefst brengen we dan tijd door met vrienden, familie en een eventueel speciaal persoon. Alhoewel het ontmoeten van nieuwe mensen nu wat lastiger lijkt, is het nog steeds een mogelijkheid. Ook in coronatijden kunnen we proberen te daten en kunnen we ons bezighouden met speeddaten.

Online ontmoetingen

Alhoewel we tijdens deze coronatijden niet zo gauw in grote groepen bijeen komen en binnen een uur misschien een tiental nieuwe mensen ontmoeten, blijven er toch nog dingen mogelijk. Allereerst kunnen we natuurlijk via het internet blijven daten zoals via websites als Speeddate in Breda, en Speeddaten Eindhoven. Er zijn vele verschillende apps beschikbaar die je in contact brengen met nieuwe mensen, vaak ook met het uiteindelijke doel om elkaar te ontmoeten op een potentiele date. 

Daarnaast is ook het internet uitgebreid met verschillende programma’s die we kunnen gebruiken om elkaar te bereiken, zowel met beeld als geluid. Deze programma’s zijn bekender als gebruik voor het online volgen van les of het houden van meetings, maar ze kunnen ook gebruikt worden voor online speeddate events.

In het echt

Daarnaast blijf het natuurlijk het allerleukste om mensen in levenden lijve te ontmoeten en tegenover iemand te zitten en een echt gesprek te houden. Op deze manier kun je iemand veel beter leren kennen en is de eerste indruk een stuk veelzijdiger. Ze kun je al snel zien of iemands stijl, lichaamstaal en houding bij je past, naast de persoonlijkheid en gespreksvaardigheden.

Voorzorgsmaatregelen

Er komen natuurlijk wel een aantal dingen kijken bij het speeddaten in deze bijzondere tijden, zeker als je dit op een fysieke manier wilt doen. De opkomst van de snel testen, zeker degene die je zelf kunt uitvoeren, brengen een extra stukje veiligheid met zich mee. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van gezichtsmaskers en spatschermen, evenals het wassen van handen blijft natuurlijk belangrijk.

Alhoewel het iets meer werk met zich meebrengt, kunnen ontmoetingen met meerdere mensen nog steeds op een veilige manier plaatsvinden. Zo hoeven we niet in ons eentje het einde van deze pandemie doorstaan en hebben we deze zomer eventuele een nieuw iemand om te genieten van het weer en de kleine beetjes vrijheid die we weer terugkrijgen.