Een spanplafond laten plaatsen: wat zijn de mogelijkheden?

0
1197
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Steeds meer mensen kiezen ervoor een spanplafond onder hun bestaande plafond te laten plaatsen. Niet alleen omdat dit plafond een mooie strakke moderne uitstraling geeft, maar ook omdat je dit plafond volledig op maat kunt laten maken. Welke mogelijkheden je hebt als je een spanplafond wil laten plaatsen, lees je op deze pagina. Ook lees je in onderstaande tekst wat een spanplafond precies is en wat de voordelen zijn van dit plafond.

Wat zijn spanplafonds?

Een spanplafond wordt onder het bestaande plafond geplaatst. Het is geen plafond van steen, maar van een uniek soort kunststof. Een spanplafond bestaat uit kunststof, dat met een uniek klemsysteem onder het bestaande plafond wordt gehangen. Omdat het spanplafond op diverse manieren bewerkt kan worden, kun je het plafond helemaal op maat laten maken. Je kunt bijvoorbeeld zelf kiezen welke kleur het plafond moet krijgen, maar ook hoe de verlichting hierin moet worden verwerkt.

De voordelen van spanplafonds in huis

Een spanplafond is niet alleen snel geplaatst, maar ziet er bovendien prachtig uit. Daarnaast kun je dit plafond op maat laten maken, bijvoorbeeld door zelf de kleur, het motief, de verlichting en de algehele uitstraling te kiezen. Ook is het plafond altijd vochtbestending, algwerend, schimmelwerend en bacteriewerend. Heb je geen zin om dagenlang in het puin te zitten om een nieuw plafond te laten plaatsen? Maak je dan vooral geen zorgen, want een spanplafond wordt al binnen 1 dag geplaatst. Dagenlang verbouwen is dus absoluut niet aan de orde.

Spanplafonds op maat laten maken

Zoals al eerder vermeld, kun je een spanplafond volledig op maat laten maken. Eerst kies je wat voor soort plafond je wil laten plaatsen. Dit kan een hoogglans plafond zijn, maar ook een mat plafond, een lichtdoorlatend plafond, een glad plafond of een plafond van geweven materialen. Omdat er zo veel verschillende plafonds zijn, vind je altijd wel een plafond dat bij jouw eisen en wensen aansluit en bovendien prachtig staat in de ruimte die je wil verbouwen.

Heb je gekozen welk plafond je wil laten plaatsen, dan kun je het plafond verder optimaliseren. Dit doe je door een kleur te kiezen, eventueel een motief te bepalen of zelfs een bedrukking voor het plafond te selecteren. Ook is het mogelijk een vorm in het plafond te laten maken of een sierlijst te creëren. En wil je een foto laten drukken op je nieuwe plafond? Dan is dit zelfs mogelijk. In de slaapkamer kun je bijvoorbeeld een sterrenhemel op het plafond laten drukken en in de hal een prachtige foto van een blauwe hemel.

Als je de uitstraling van het plafond hebt bepaald, kies je welke verlichting je met het nieuwe plafond wil combineren. Je kunt kleine spots in je plafond laten plaatsen, maar de plafonds kunnen ook verrijkt worden met een grote lamp. Heb je een lichtdoorlatend plafond, dan kun je hier zelfs een lamp achter zetten voor een prachtig lichteffect. En weet je niet zo goed welke verlichting het beste bij jouw spanplafond past? Dan vraag je een spanplafonds expert zoals Plameco.nl gewoon om hulp bij het creëren van jouw unieke plafond.