Soorten erfafscheiding

0
2718
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De meest voorkomende reden waarom mensen erfafscheiding laten plaatsen is voor de privacy. Je wilt namelijk niet dat iedereen zomaar in je tuin kan kijken, of het nu gaat om de buren of mensen die op straat voorbij komen. Bovendien kan de juiste erfafscheiding ook bescherming bieden, bijvoorbeeld door het lastiger te maken voor inbrekers om in je tuin te komen of om te voorkomen dat kinderen of huisdieren zomaar weg kunnen lopen. Er zijn veel verschillende soorten erfafscheiding waar je uit kunt kiezen, en in dit artikel bespreken we een aantal van de meest gekozen erfafscheidingen zodat je de juiste keuze kunt maken.

Schutting

Een schutting is een van de meest populaire erfafscheidingen, en ze zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar. De verschillen zitten hem voornamelijk in het soort materiaal dat gebruikt wordt voor de schutting, vaak kun je kiezen uit hout, beton, een combinatie van hout en beton, composiet of kunststof. Een schutting zorgt voor veel privacy, omdat deze het zicht geheel ontneemt, maar dat geldt zowel voor mensen die je tuin in willen kijken als voor je eigen uitzicht.

Heg

Met een heg creëer je een mooie groene en natuurlijke erfafscheiding, maar het grote nadeel is natuurlijk wel dat een heg heel wat meer onderhoud vergt dan bijvoorbeeld een schutting of hek. Voor het mooiste resultaat moet je minimaal twee keer per jaar je heg snoeien, en daar zit natuurlijk niet iedereen op te wachten.

Tuinhek

Een tuinhek is een laag hekje dat over het algemeen gemaakt wordt van hout, metaal of kunststof. Het is ideaal om de grens van je tuin te markeren zonder verder het uitzicht te beperken, en het is daarom dan ook een veel gekozen optie voor voortuinen. Daarnaast is het ook geschikt om je tuin af te zetten om te voorkomen dat kinderen of huisdieren weg kunnen lopen.

Hekwerk

Het verschil tussen een tuinhek en een hekwerk is dat een hekwerk hoger en steviger is en meestal gemaakt wordt van metaal. Hekwerken worden vaak gebruikt om de toegang tot een terrein te beperken, bijvoorbeeld bedrijfsterreinen of woningen met hele grote tuinen. Door de hoogte van hekwerken is het al een stuk lastiger om er zomaar overheen te klimmen, maar daarnaast kunnen er nog extra opties voor de beveiliging worden toegevoegd, zoals puntkammen of prikkeldraad.