Styling

Wat voor soorten barkrukken zijn er?

Barkrukken doen je meteen denken aan de kroeg waarschijnlijk. Echter zijn er ook modellen verkrijgbaar die geschikt zijn voor in huis.  Maar welke soorten bestaan er eigenlijk? In dit artikel kom je daarachter!

Soorten barkrukken

Er zijn verschillende soorten en maten barkrukken. Verschillende kleuren ook. Je hebt bijvoorbeeld de barkruk zonder leuning, die van hout is en rond is. Er zijn verschillende varianten hiervan, de poten kunnen bijvoorbeeld verschillen. De een wat sierlijker en de ander wat simpeler. Deze is ook nog in verschillende kleuren beschikbaar. Dezelfde barkrukken zijn te koop, maar dan in het vierkant. Er zijn dus ook verschillende vormen. Deze stof is leer. Een barkruk hoeft dus ook niet altijd van hout te zijn. Er bestaan ook nog barkrukken die een kleine leuning hebben. Deze zijn erg comfortabel, alleen moet je wel oppassen dat je niet te ver achterover leunt, want de leuning komt alleen tegen de onderkant van je rug.  Er bestaan ook barkrukken die kunnen ronddraaien. Dus als je er op zit, kan je jezelf 360 graden draaien en weer terug, als dat nodig is. Je hebt barkrukken van hout maar ook van metaal, kunststof, kunstleder en leer. Je hebt ook nog eens de keuze of je een barkruk wilt met armleuningen en/of een frame. De frames zijn beschikbaar in RVS look of chroom.

Thuis kan je een barkruk gebruiken voor aan de bar in bijvoorbeeld de keuken. Sommige mensen hebben een bar aan de keuken vast zitten, in plaats van een eettafel. Of ze hebben het allebei, dat kan ook. Het is mooi en handig. Ook is het makkelijk eten aan een bar, omdat je hoog zit. Daar zullen de meningen misschien wel over verschillen, want sommige mensen vinden het makkelijker om te eten aan een gewone eettafel.

Conclusie

Barkrukken zijn dus in meerdere delen van het huis te gebruiken en niet alleen voor in de kroeg zoals je misschien van tevoren dacht. Belangrijk is wel dat als je een set barkrukken wilt aanschaffen, je goed oplet of deze bij de rest van het interieur past. Zodoende kan je dan een mooie mix maken van diverse meubels voor in jouw woning.