Is er bij je ingebroken? Of werkt het slot van de voordeur niet helemaal goed meer? Natuurlijk hartstikke vervelend, maar een slot is in principe makkelijk te vervangen. Je kunt zelf aan de slag gaan met een cilinderslot, maar als je zeker wilt weten dat de klus goed geklaard wordt, kun je een echte slotenmaker inhuren. Deze heeft verstand van zijn werk en zal jouw slot professioneel vervangen. Er zijn heel veel slotenmakers, zowel in Nederland als Brussel, maar hoe kies je nu de goede?

Wat voor slot wil je laten vervangen?

Voordat je zomaar een slotenmaker inschakelt, moet je rekening houden met welk slot je gaat vervangen. Is er ingebroken in je woning? Of is het slot van jouw auto opengebroken? Er zijn verschillende soorten slotenmakers. De ene is er voor simpelweg het openmaken van een deur en de andere is er voor het plaatsen van een geheel nieuw slot. Als een slot kapot is kun je ervoor kiezen om het hele slot te laten vervangen. Soms kan het zijn dat een klein onderdeel van het slot niet meer goed werkt, als dit het geval is kan een kleine reparatie al voldoende zijn.

Wat kost het?

De kosten voor het vervangen van een slot kunnen erg variëren. Sommige slotenmakers vragen al honderden euro’s voor het openmaken van een deur. Als je een geheel slot wilt laten vervangen, kost dit simpelweg meer dan het repareren van een klein onderdeel. Ook kunnen de prijzen per situatie en deur verschillen. In de randstad gelden bijvoorbeeld hogere prijzen. De slotenmaker in Brussel kan bijvoorbeeld meer vragen dan die in een klein dorpje. Als je alleen een nieuwe cilinder nodig hebt, hoeft dit niet meer dan 30 euro te kosten.

Hoe kies ik de juiste slotenmaker

Nu vraag je je vast af; hoe kies ik nu de juiste slotenmaker? We hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet:

  • Vraag eens aan je vrienden of familie of zij een lokale slotenmaker weten.
  • Ga alleen met een slotenmaker in zee als deze je vooraf een duidelijke prijsindicatie geven. Je wilt je natuurlijk niet laten oplichten.
  • Check of er persoonlijke gegevens op de site van de slotenmaker staan

Zoek je een professionele slotenmaker in België? Slotenmaker123 is een betrouwbare en vakkundige slotenmaker en actief in heel België.