Slimme opbergoplossingen voor in je hal

0
1121
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Wanneer je een gezin met kinderen hebt zal de hal van je woning niet altijd even gestructureerd ogen. Kinderen zijn al snel geneigd om jassen en tassen in de hal te gooien, zonder deze netjes op te hangen of op te bergen! Aan het eind van de week geeft dit een erg rommelig beeld, wat je vanzelfsprekend graag wilt voorkomen. Er zijn gelukkig verschillende oplossingen om de hal te voorzien van meer opbergruimte, zodat er voldoende plek is voor jassen, tassen en schoenen.

Gebruik een schoenenrekje

Allereerst is het sterk aan te raden om gebruik te maken van een schoenenrekje. Een schoenenrekje kun je in iedere woonwinkel kopen en kost vaak niet meer dan een of twee tientjes, enigszins afhankelijk van het model schoenenrekje. Met een schoenenrekje blijven de schoenen van je kinderen en van jezelf netjes gesorteerd, waarmee je voorkomt dat deze overal in de gang komen te liggen.

Maak zelf een kapstok

Wat is er leuker dan je eigen kapstok voor kinderen maken? Met wat hout en een paar houten of metalen haken heb je een dergelijke kapstok zo gemaakt. De kapstok biedt je kinderen ruimte om hun jas meteen op te hangen bij binnenkomst, zodat ze deze niet op de grond gooien. Hang de kapstok op ooghoogte van de kinderen, om te voorkomen dat de kinderen het vergeten of dat ze niet goed bij de kapstok kunnen.

Tip: laat je kinderen de nieuwe kapstok verven! Dit maakt het ook voor je kinderen leuker om hun jas aan hun eigen kapstok op te hangen.