Slim met je ruimte omgaan in huis: zo doe je dat

0
478
WonenWonen

In met name de grote steden wordt groot wonen een steeds grotere illusie voor de meesten. De vierkante meterprijzen rijzen de pan uit en daarmee een grote woning steeds lastiger te krijgen voor velen. Slim omgaan met de ruimte die je wél hebt, wordt dan ook een steeds waardevollere eigenschap. Ben je niet zo handig of creatief met het indelen van je huis- of slaapkamer, of zoek je nog wat extra inspiratie om optimaal van je ruimte gebruik te maken? Lees dan snel verder! Er zijn namelijk een aantal handige trucs om met een kleine ruimte toch veel te kunnen. 

Maak gebruik van een slaapbank

In een tweekamerappartement is de logische keuze om dit te verdelen over een woonkamer en een slaapkamer. Helaas is een werkkamer, kinderkamer of een andere ruimte dan niet meer mogelijk. Een slimme manier om toch het maximale uit je beschikbare ruimte te halen, is door gebruik te maken van een slaapbank. Met een mooie slaapbank kun je de woon- of slaapkamer efficiënter gebruiken. Slaap je in de woonkamer? Dan hou je zo de andere ruimte over als werkkamer, kinderkamer, of ieder andere gewenste ruimte die eraan ontbrak. Of zet de slaapbank in de kleine kamer. Zo heb je een werkkamer en slaapkamer in één, en creëer je meer ruimte in de woonkamer. Tegenwoordig zijn er hele goede slaapbanken die zowel lekker zitten als liggen, en in een mum van tijd zijn uit of in te klappen. Dus laat dat je hier niet van weerhouden! 

Ruimtebesparende bedden

Een andere zeer effectieve manier om meer ruimte in huis te creëren is door te gebruiken maken van ruimtebesparende bedden. Met deze opklapbare bedden kan je overdag het bed als het ware opbergen en zo al snel veel ruimte creëren. Voor ruimtes met lage plafonds  zijn horizontaal opklapbare bedden geschikt en voor kamers waar meer oppervlak en ruimte nodig is, juist de verticaal uitklapbare bedden. Ook in de gebruikelijke slaapkamer is dit handig: zo maak je ook met deze bedden een werk- en slaapkamer in één bijvoorbeeld. Ook voor deze vorm van bedden is het stigma dat het niet lekker zou liggen allang niet meer relevant. Met modernere technieken zijn deze ruimtebesparende bedden tegenwoordig van hoge kwaliteit te krijgen en kan ruimtebesparing en slaapcomfort heel goed samen gaan!

Nog meer?

Zoek je naast bedden nog meer mogelijkheden om meer uit je huis te halen? Niet alleen met bedden valt extra ruimte in huis te creëren. Tal van andere meubelen zijn op een slimme manier in te zetten om het maximale uit jouw vierkante meters te halen. Een goede tip is om eens op sasastore.nl te kijken naar alle mogelijkheden. Zij zijn namelijk gespecialiseerd in ruimtebesparend meubilair. Ze bieden de mooiste design merken aan in deze markt, dus het interieur hoeft er zeker niet aan te lijden. Ook met fauteuils, opbergkasten en andere meubelstukken valt goed gebruik te maken van de ruimte die je hebt. Dus laat je inspireren door de mogelijkheden!