De slaapkamer trends voor de winter van 2017

0
393
slaapkamer
Design en lifestyle

De winter staat alweer voor de deur – of we het nu willen of niet. Dat heeft voor veel mensen nadelen; slechts weinig mensen houden van de koude, donkere maanden die de winter met zich brengt. Maar je kunt er natuurlijk ook het positieve van zien. Het heeft namelijk ook wel weer iets knus. De feestdagen komen er weer aan, misschien kunnen we nog lekker schaatsen en we kunnen altijd nog uitkijken naar de lente.

En we kunnen de slaapkamer mooi aankleden! Want ook dat is een mooie klus voor in de winter.

Knusse dekentjes

Hoe maak je een ruimte knusser dan met leuke dekentjes? Precies, dat kan eigenlijk niet! Je kunt zelf een deken breien als je daar handig genoeg voor bent, maar je kunt natuurlijk ook een gebreide deken kopen of die ene deken van zolder halen die je vroeger zo lelijk vond. Grote kans dat ‘ie inmiddels weer in is en prachtig staat. Bovendien zijn die gebreide dekens vaak o zo lekker warm!

Warme kleuren

Ook doen warme kleuren het natuurlijk goed. Wanneer je warme kleuren ziet, krijg je het vanzelf al een beetje warm van binnen. Pak die kans en ga lekker met een kwast en een pot verf aan de gang om je slaapkamer een metamorfose te geven. Uiteraard kun je het ook wat eenvoudiger houden en ‘gewoon’ een ander dekbedovertrek en hoeslaken aanschaffen.

Tapijten

Ten slotte is er nog een gouden tip: schaf een tapijt aan. Zeker wanneer je zeil of een houten vloer in de slaapkamer hebt, kan een tapijt hemels zijn. Nooit meer koude voeten bij het opstaan – heerlijk! Natuurlijk kan vloerverwarming nog fijner zijn, maar helaas is het vaak een dure klus om die te laten leggen. Daar voor moet de vloer namelijk gesloopt worden.