Slaapkamer trends 2016

0
672
Design en lifestyle

Ben je helemaal klaar met je oude slaapkamer of heb je net een nieuw huis gekocht? Dan wil je je slaapkamer natuurlijk helemaal inrichten volgens de mode van nu. Lees hier de slaapkamer trends die in 2016 helemaal hip worden.

Meer dan alleen een slaapplek

Je slaapkamer wordt steeds meer een plek waar je van alles doet. Denk aan films kijken, je laatste mails checken op je laptop en gewoon lekker een boek lezen. Dit kan je natuurlijk allemaal in bed doen, maar soms heb je genoeg in bed gelegen. Eén van de trends voor 2016 is dan ook stoelen en/of banken in je slaapkamer plaatsen, om zo een huiselijk gevoel te creëren.

sfeerenliving8

Bron: http://www.houzz.com/photos/20565057/Recently-Completed-Home-on-Kiawah-Island-SC-beach-style-bedroom-charleston

Een zachte slaapkamer

De eerste trend is goed te combineren met deze tweede trend: veel kussens en plaids. Deze kan je overal kwijt in je kamer: op bed, een stoel of bank of creëer een lekker plekje op de grond. Kies dan ook voor heerlijk zacht tapijt. Natureltinten zijn de kleuren voor je kussen en plaids in 2016.

Bron: http://www.houzz.com/photos/5462665/Industrial-Bedroom-eclectic-bedroom-houston

Droom je wereldreis

Je ziet het steeds vaker, wereldkaarten. Ze worden niet alleen afgedrukt op linnen tassen, maar hangen ook steeds vaker in huis. Ben je een echte wereldreiziger? Je heb ook wereldkaarten waarbij je landen open krast als je er bent geweest. Elke ochtend wakker worden met een glimlach door je droom over een leuke reis, wie wil dat nou niet?

Bron: http://miadomo.nl/lifestyle-landelijk/voor-aan-je-muur-letterbakken-landkaarten-en-fotolijstenplank/

Een industriële kamer

Een andere trend op het gebied van slaapkamers wordt een industriële uitstraling. Dit creëer je door het plaatsen van staal en hout. Denk bijvoorbeeld aan mooie stalen kozijnen die je gelijk voorziet van goed hang- en sluitwerk. Tegenwoordig zijn pallets helemaal hip en dit blijft in 2016 zo. Van pallets kan je van alles maken: een bed, tafel, bank of zelfs een televisiekastje. Door het combineren van industriële meubels met moderne accessoires wordt je slaapkamer helemaal 2016.

Bron: https://fashionjunkysblog.wordpress.com/author/fashionjunkysblog/page/7/

Wordt één met de natuur

De natuur gaat een belangrijke rol spelen in je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor accessoires die gemaakt zijn van bamboe. Daarnaast zijn planten in je slaapkamer ook een leuke toevoeging. Het niet alleen een leuk gezicht maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Platen zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof. Varieer met deze trend lekker met accessoires: van dierenbeeldjes en kleden met prints tot behang in dierenprint.

Bron: http://www.houzz.com/photos/15067334/One-Central-Park-Penthosue-Chippendale-Sydney-contemporary-bedroom-sydney

Creëer een veilige plek

Zorg altijd voor voldoende lichtbronnen in je kamer, zodat je nergens overheen kan vallen. Denk aan een nachtlampje die je aan kan doen als je ‘s nachts moet plassen. Nu je steeds vaker in je slaapkamer zit, wil je er een sfeervolle kamer van maken. Dit doe je door kaarsen neer te zetten in verschillende hoogtes en breedtes. Let met kaarsen wel altijd de brandbeveiliging in je huis. Denk aan een rookmelder, zo ga je iedere avond met een veilig gevoel naar bed.