Inrichting

Een sfeervolle woning voor senioren creëer je met deze 5 ideeën

Geschreven door admin

Wanneer je ouder wordt, dan moet je steeds meer aan praktische zaken gaan denken. Dit kan ten koste gaan van bijvoorbeeld een leuke inrichting. Dit kan erg vervelend zijn. Je kunt echter door 5 slimme ideeën veel goedmaken in dit opzicht. Let daarom op de volgende dingen als je bezig bent.

1 Maak het compleet
Zorg ervoor dat je van alle gemakken bent voorzien. Dit geldt in alle opzichten. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiksgemak van je rollator binnenshuis, bijvoorbeeld dankzij hulpmiddelen die je vindt bij Rollator.shop. Denk echter ook aan bijvoorbeeld een zo compleet mogelijke keuken en andere vormen van comfort die je kunnen helpen. Dit is vaak al direct een mooi gezicht.

2 Samenspel
Zorg voor comfort, maar zorg ook voor ruimte. Zo kan je ook goed met je Gemino 30 rollator door de woning manoeuvreren. Dit is natuurlijk essentieel als je er zeker van wilt zijn dat je het naar je zin hebt in je woning. Zoek dus elementen die goed passen, maar niet veel te veel aanwezig zijn in de woning.

3 Maak het tijdloos
Een seniorenwoning hoeft er natuurlijk niet uit te zien als een laatste kunstje. Sterker nog, het is goed als het er mooi en verzorgd uitziet. Dit geeft je ook een goed gevoel. Zorg dus vooral voor een tijdloze inrichting. Het zou de woning van iedere burger op aarde kunnen zijn, ongeacht de leeftijd. Probeer dat idee vast te houden bij de inrichting.

4 Wees slim met licht
Sfeer zit in grote mate in de manier waarop je met licht omgaat. Nu is het natuurlijk wel zo dat de kans dat je zicht iets minder goed is dan toen je nog jong was iets groter is. Dus dimlichten alleen is niet voldoende. Zorg bijvoorbeeld voor licht dat in sterkte te verstellen is. Dit kan veel toevoegen aan de sfeer.

5 Eigen elementen
Het leukste aan een seniorenwoning is natuurlijk dat je veel meer mogelijkheden hebt om het persoonlijk te maken. Je hebt immers een veel groter archief om uit te putten. Neem dus allerlei persoonlijke dingen mee die staan voor verschillende momenten en fases in je leven. Dit maakt het intiem.