Keuken

Een sfeervolle keuken, 3 leuke ideeën

Je loopt misschien al een tijdje rond te kijken naar ideeën voor je keuken want die ben je een beetje zat aan het worden. Vaak is het zo dat de meeste mensen de keuken als het ware hebben laten evolueren tot wat die nu is. Als jij vind dat jouw keuken geen sfeer meer heeft dan is het zeer waarschijnlijk dat je het overzicht bent kwijt geraakt. Of je nu op zoek bent naar een Oud-Hollandse keuken of een zeer moderne keuken; met deze tips helpen we je om een keuken sfeervol aan te kleden. Tijd voor wat tips om de sfeer terug te krijgen.

  1. Ruim op. Kijk om je heen, als je spullen ziet staan op het werkblad, kozijn en tafel, dan kan je die het beste weghalen. Schalen of potten met rommeltjes, plastic bakjes, kruiden, bestek, allemaal zaken die in kastjes en in lades kunnen worden opgeborgen. Om sfeer in je keuken te creëren is het eerste dat je moet doen de boel eens grondig opruimen en alles opbergen.
  2. Ga naar een tuincentrum en zoek een paar mooie planten uit. Kies daarbij mooie hangers waar je ze in kunt doen en hang de nieuwe planten op in je keuken. Bij het raam en de tafel bijvoorbeeld. Zet of hang planten niet te dicht bij de kookpitten en de oven. Zet ook geen planten op het aanrecht, die moet je zoveel mogelijk leeg houden.
  3. Als jij één lamp in het midden van het plafond hebt hangen dan is het hoog tijd om nieuwe verlichting te laten aanbrengen. Onder de kastjes boven het aanrecht, of een reling aan het plafond met verschillende spots zijn een gegarandeerd succes voor het creëren van sfeer in de keuken.