Een sfeervolle keuken, 3 leuke ideeën

0
766
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Richt keuken in met basiskleuren en berg spullen op achter keukendeurtjes

Een nieuwe keuken uitzoeken is een spannende tijd. Je weet immers dat je de juiste beslissingen moet nemen, want zodra de keuken er eenmaal staat kan je niet meer terug. Goed weten wat je keukenwensen zijn is dan ook een pre. Daarnaast is het zo dat de keuken een sfeervolle uitstraling moet hebben. Om dat te kunnen bereiken is het van belang dat je de keuken met basiskleuren inricht. Zou je de keuken direct al druk inrichten dan is de kans zeer groot dat de keuken altijd rommelig zal aanvoelen. Zorg er daarnaast voor dat alle keukenspullen kunnen worden opgeborgen achter deurtjes. Zorg voor rust in de keuken, je kan hierop de keuken een persoonlijke sfeer geven.

  1. Een opgeruimde keuken vraagt om planten. Bij voorkeur hang je de planten op zodat je het aanrechtblad vrij kan houden. Geef de planten voldoende licht en houdt ze weg bij de oven en kookpitten.
  2. Zodra de zon ondergaat wordt de keuken het centrale punt in huis. Een goede belichting helpt met hert creëren van jouw persoonlijke sfeer. Laat je hierbij adviseren door de keukenspecialist.
  3. Een plek waar een aantal mensen rustig kunnen zitten terwijl jij aan het koken bent is altijd een succes. Zet er een fles wijn met een paar wijnglazen neer en je hebt je eigen aperitief bar geopend. In een kleine keuken met weinig ruimte kan je aan de muur een kleine bar maken met twee of drie barkrukken.

Wil je een bepaalde look in jouw keuken? Dan raden we je aan om eens bij een lokale keukenshowroom langs te gaan. In de showrooms zijn vaak meerdere stijlen te vinden waarbij je je direct kunt laten inspireren. Of je nu op zoek bent naar keukens in Den Haag of Maastricht.  Keukenshowrooms zijn overal!