Tuin

Een sfeervol verlichte tuin met fakkels

Geschreven door admin

Het wordt weer winter. En dat betekent: koudere avonden, minder buiten zitten, en vooral: kortere dagen. ’s Avonds zit je, in plaats van in de tuin of op een terras, veel binnen. En dan lijkt zo’n donkere tuin best op een ‘gapend gat’. Hoog tijd, dus, om daar verandering in te brengen. Je wilt dat je tuin er weer sfeervol bijligt, zodat je ook in de winter tevreden naar buiten kunt kijken. Een goed idee is om een soort verlichting in de tuin aan te brengen. Maar waarom zou je kiezen voor een veelgebruikt, onorigineel lichtsnoer? Het is namelijk veel leuker om je tuin te verlichten met fakkels.

Fakkels?

Jawel, fakkels. Denk aan de middeleeuwse vuur-fakkels die de donkere kerkers verlichtten… maar dan iets moderner. Want je wil natuurlijk geen open vuur in je tuin – veel te gevaarlijk. Daarom zijn er nu allerlei soorten moderne, elektrische fakkels te koop. Door de fakkels door je tuin te verspreiden, zal elk hoekje verlicht zijn. Als je een soort pad door je tuin hebt, is het leuk om de fakkels aan beide kanten van het looppad te plaatsen. Zo voel je je haast een koning of koningin als je door je eigen tuin loopt.

Sfeervol

Door fakkels in je tuin te plaatsen, creëer je een gezellige, warme uitstraling. Zelfs in de winter, als je tuin er meestal vrij kil uitziet, zullen de fakkels je tuin letterlijk en figuurlijk doen oplichten. Door de vele kleine, schattige lampjes creëer je een unieke sfeer. En fakkels hoeven helemaal niet duur te zijn. Vaak kun je al een set van vijf kopen voor tussen de tien en vijftien euro. Een koopje, dus.