Sfeervol terras met vlonderplanken

0
507
Design en lifestyle

Ga je terras aanleggen? Denk dan eens aan vlonderplanken. Een sfeervol terras met natuurlijke uitstraling en dat kan zelfs onderhoudsvrij! Er zijn veel soorten vlonderplanken van diverse houtsoorten, maar ook van composiet waarbij onderhoud niet nodig is.

Een terras van vlonderplanken heeft een natuurlijke uitstraling en oogt over het algemeen warmer dan een terras van betontegels. Houten vlonderplanken zijn er in verschillende soorten, van hardhout tot bamboe en geïmpregneerd hout. Het verschil zit in duurzaamheid en uitstraling. Hardhouten vlonderplanken zijn bijvoorbeeld erg populair vanwege de diepe warme kleur en gaan bovendien soms tot wel 25 jaar mee. Geïmpregneerde planken hebben een wat minder lange levensduur, maar zijn dan ook voordeliger in aanschaf. Om welke houtsoort het ook gaat, houten vlonderplanken hebben onderhoud nodig om ze in goede conditie te houden.

Binnen of buiten?

Vlonderplanken worden vaak gebruikt voor een vlonder aan het water of een terras in de tuin, maar ze zijn ook heel geschikt voor onder een overkapping. Denk bijvoorbeeld aan een mooie houten vloer onder een veranda. De planken hebben dan ook minder last van weersinvloeden waardoor ze langer meegaan en minder snel zullen verkleuren. Als houten vlonderplanken buiten liggen, zullen ze in de loop van de tijd namelijk vergrijzen. De een vindt dat juist mooi, maar met het juiste onderhoud is het ook te voorkomen.

Ook voor een dakterras zijn vlonderplanken heel geschikt. Het wordt een soort verlenging van de woonkamer door de natuurlijke uitstraling.

Wel hout, geen onderhoud?

Veel mensen houden wel van de natuurlijke uitstraling van hout, maar willen geen tijd kwijt zijn aan onderhoud. Goed nieuws: daar is een oplossing voor.  Er zijn namelijk ook vlonderplanken van composiet. Dit is een combinatie van kunststof en houtvezel, waardoor het heel duurzaam is, maar ook de natuurlijke uitstraling van hout heeft. Omdat er verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar zijn, kan men zelf een terras maken naar eigen smaak. Naast verschillende kleuren zijn de composiet vlonderplanken met en zonder profiel verkrijgbaar. Er zijn planken met een ribbelstructuur maar ook zonder profiel met een zichtbare houtnerf, niet van echt hout te onderscheiden!

Door de combinatie met kunststof is composiet erg sterk en goed bestand tegen schimmels en mossen. Dat zorgt er ook voor dat het niet gaat rotten door vocht. Bovendien zullen de planken niet splinteren en kromtrekken.

Gemakkelijk online bestellen

Op VlonderPlankenWinkel.nl kun je in alle rust het uitgebreide assortiment van vlonderplanken bekijken. Bestellen kan ook heel eenvoudig online en heb je toch vragen, dan staan de medewerkers je graag te woord. Telefonisch of persoonlijk als je langkomt bij hun vestiging in Barneveld.