Sfeervol en duurzaam wonen? Zo doe je dat!

0
698
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Je kent het wel, na een lange drukke dag kom je eindelijk thuis. Je eigen veilige haventje. Het is wel veilig om te zeggen dat elke Nederlander wel geeft om haar huis en hoe het eruitziet. Je wilt er wel voor zorgen dat je huis representatief is voor als er gasten, familie of vrienden over de vloer komen. Maar in deze tijd kan dat moeilijk zijn. De helft van de Nederlanders wil hun huis verduurzamen vanwege de opwarming van de aarde. Maar is het dan wel mogelijk om toch een sfeervolle woning te hebben in deze spannende tijd? Maak je geen zorgen! In deze blog vertellen wij aan jullie hoe je een sfeervolle woning kan hebben die ook nog eens duurzaam is.

Lang leven de zon

Een manier van duurzaam wonen is het toepassen van zonnepanelen. Zonnepanelen kunnen namelijk elektrisch vermogen uit zonlicht produceren. Het opwekken van deze zonne-energie brengt allemaal voordelen met zich mee. Buiten het feit dat je minder CO2 uitstoot hebt zal je ook nog een lagere energierekening hebben. Meer weten over zonnepanelen? Lees dan nog de volgende blog over alle voordelen van zonnepanelen.

Breng sfeer in je huis

Door gebruik te maken van led-strips kun je het interieur van je huis opfleuren. Zo kun je elk meubelstuk met elkaar verbinden door dezelfde kleur te gebruiken. Ook kun je hierin experimenteren. Je hebt namelijk normale led-strips op de markt die een wit licht uitstralen maar je hebt ook RGB led-strips waarvan je de kleuren kan aanpassen. Erg leuk is dat, je kan je creativiteit in lampen kwijt en je bent ook nog eens duurzaam bezig! Led-strips zijn namelijk energiebesparend en hebben een lage CO2 uitstoot.

Meer groen

Bomen zijn goed voor het milieu en dat weten de meeste mensen ook. Het plaatsen van bomen in zowel je voor- en/of achtertuin brengt vele voordelen met zich mee voor het milieu als voor jezelf. De bladeren van de bomen kunnen namelijk het zonlicht opvangen, waardoor het in je eigen huis lekker koel blijft en dat is zeer handig voor deze tijd. Door de opwarming van de aarde zijn er steeds meer zomerse dagen in Nederland en dat betekent meer warmere dagen. De meeste mensen zullen dan gebruik maken van een airconditioning of een ventilator om hun huis te verkoelen. Buiten het feit dat een goeie airconditioning erg prijzig is, verbruiken airconditioners veel energie. En dat is zonde! Dus, wil je een goedkoper alternatief dat beter is voor het milieu en die je ook nog eens kan knuffelen of slaan? Dan is een boom het perfecte maatje!