Design en lifestyle

Zit je er aan te denken om je woning wat sfeervoller te maken door sfeervolle verlichting aan te brengen? Dat is een goed idee. Let er echter op dat je het wel veilig aansluit en dat de verlichting niet te fel is, anders ontstaat er alsnog niet echt een leuke sfeer. Om verlichting te dimmen kan je het best een led dimmer van een gerenommeerd merk kopen. We vertellen je graag wat je nodig hebt om sfeervolle ledverlichting aan te sluiten.

Led verlichting wordt steeds sfeervoller

10 jaar terug dacht men nog dat we er nooit gingen komen, sfeervolle ledverlichting is tegenwoordig echter breed verkrijgbaar. Niet alleen via webshops of via de leveranciers uit het buitenland maar ook gewoon bij de grote ketens zoals Action en IKEA bijvoorbeeld. Nederlanders zijn nou eenmaal zuinig en wanneer er bespaard kan worden op de energierekening staan we vooraan in de rij. Zoals gezegd was ledverlichting vroeger echter niet zo sfeervol. In het begin wist men alleen zuinige blauwe felle verlichting te creëren. Tegenwoordig zijn er voldoende sfeerlampen op de markt die je prima kan toepassen in je woning.

sfeerverlichting led

Het juiste schakelmateriaal in huis halen

Sommige mensen kiezen ervoor om een professionele installateur in te huren als er verlichting moet worden aangesloten. Maar in de meeste gevallen kan je het prima zelf doen. Je hebt daar doorgaans wel het nodige schakelmateriaal voor nodig om de verlichting en elektriciteit goed op elkaar aan te sluiten. Het is bovendien een stuk goedkoper als je het zelf doet met eigen schakelmateriaal. Er zijn verschillende webshops waar je dit kan aanschaffen, maar zoals de naam al doet vermoeden kan je het beste terecht op Voordeligschakelmateriaal.nl!

verlichting binnenshuis

Led verlichting dimmen voor extra sfeer

Hoewel er steeds meer sfeervolle lampen te vinden zijn, kan je lamp wel iets te fel zijn voor als je led verlichting echt als sfeerverlichting wil gebruiken. Om dat op te lossen gebruik je een dimmer. Er zijn veel verschillende soorten en merken dimmers voor ledverlichting, dus oriënteer je hier goed op. We raden altijd aan om een dimmer te kopen van een gerenommeerd merk. De meest bekende zijn Busch Jaeger en Gira. Als je een dimmer koopt een van deze gerenommeerde merken kan je er vanuit gaan dat je verlichting zo lang mogelijk meegaat.