Sfeermakers voor de winter

0
816
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De winter komt er weer aan. Voor velen is dat het seizoen wat het minst in trek is. De lente geeft aan dat de natuur weer letterlijk begint op te bloeien. In de zomer krijgt alles de mooie kleuren, zijn de dagen lekker lang en is het vaak lekker weer. De herfst heeft met de mooie herfstkleuren ook nog wel zo z’n charme, maar de winter… dat is voor velen niets dan een nare periode die zich nu eenmaal tussen herfst en lente bevindt. Reden temeer om de winter wat gezelliger te maken!

Kaarsjes en ander licht

Misschien wel de meest geschikte manier om het gezellig te maken, is door de winter te laten contrasteren met de woonkamer. Buiten is het donker en vriest het een paar graden, het is ijzig koud, de sneeuw dwarrelt langzaam langs de ramen omlaag, maar binnen is het gezellig. Kaarsjes branden, de kachel brandt; het is er heerlijk warm. Je voelt het contrast al; doordat het buiten koud en donker is en het binnen gezellig is gemaakt met kaarsjes en misschien wat kleine lampen, voelt het al een stuk knusser aan dan wanneer je gewone felle witte verlichting in huis hebt.

Een kachel of een open haard

We stipten het al kort aan: een kachel of een open haard kan ook een enorme sfeermaker zijn. Zeker in de koude periode kan een kachel een heerlijke warmte uitstralen; je kunt na een lange dag hard werken lekker bij de open haard een dutje doen. Mocht je nog geen kachel hebben, dan kun je je eens over de kosten laten informeren door een specialist. Ook als er geen rookkanaal aanwezig is, zijn er vaak diverse betaalbare opties om toch van de warmte van een kachel of open haard te kunnen genieten.